Til hovedinnhold

Billigst påfyll av ringeminutter

(Publisert 02.10.2009)
Kontantkort har tradisjonelt vært en langt dyrere løsning enn å tegne et abonnement, men likevel er det over en million kontantkort i omløp i Norge. Mange foreldre velger denne løsningen for sine barn, for å ha en viss kontroll, og slike tilfeller kan også det være lurt. Samtidig, som det har blitt opplyst om i vårt forum ved en tidligere anledning, finnes det flere titusen personer som ikke er kredittverdige, og som derfor ikke har noe annet valg enn å bruke kontantkort hvis de vil bruke en mobiltelefon. Andre føler kanskje at det rett og slett er mer praktisk og oversiktlig.

I alle tilfeller, kontantkort spiller en viktig rolle på det norske mobilmarkedet, og fortjener kanskje større oppmerksomhet fra oss enn det vi har vist tidligere. Det begynner i alle fall å bli en stund siden sist vi sammenlignet kontantkort, og nå er tiden inne for nettopp det.

Mange hensyn å ta
Telenor og NetCom er klart størst på kontantkort i Norge, og det skyldes nok utelukkende god tilgjengelighet. Det er praktisk å kunne kjøpe et påfyllingskort på Narvesen. Men disse kontantkortene er definitivt ikke blant de billigste kontantkortene på markedet. For de beste prisene på kontantkort, må du lade kortet via internett.

Noen operatører lar deg bruke et antall kontantkort i ”fri familie”-tjenesten, og særlig for unge brukere som stort sett vil kommunisere med familien, kan dette være den beste løsningen – til tross for høyere ringepriser for øvrig. Dette blir en vurderingssak. En operatør lar deg dessuten ringe gratis til alle andre kunder med samme operatør også med det forhåndsbetalte abonnementet/kontantkortet.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Store forskjeller
Priskalkulatoren Ringepriser har fått ny utforming, og gjør det nå enda enklere for deg å finne det abonnementet – eller kontantkortet – som blir billigst for deg i forhold til ditt ringemønster. Vi har delt inn i fire kategorier (lav, middels, høy, svært høy), og tallene vi har brukt er basert på Post- og teletilsynets Ekom-statistikk for det norske mobilmarkedet, tilbakemeldinger fra operatørene, samt redaksjonelle vurderinger. Du kan imidlertid fortsatt justere for eget forbruk av ringeminutter, SMS, MMS og datatrafikk i pristjenesten.

Huker vi av ”abonnement”, og viser kun kontantkort på resultatlisten, ser vi at det er relativt store prisforskjeller blant kontantkortene. Særlig to operatører utmerker seg særlig positivt i dette segmentet, og det er Talkmore og Lebara.

Lite bruk
Per uke: 18 minutter ringetid - 10 SMS - 0 MMS - 0 MB data

Middels bruk
Per uke: 39 minutter ringetid - 25 SMS - 1 MMS - 0,5 MB data

Mye bruk
Per uke: 114 minutter ringetid - 75 SMS - 3 MMS - 1 MB data

Veldig mye bruk
Per uke: 400 minutter ringetid - 150 SMS - 5 MMS - 3 MB data


Talkmore desidert best
Som vi ser kommer Talkmore klart best ut i alle kategorier med kontantkortet Talkmore Forhåndsbetalt. For øvrig kjemper Lebara, Mobitalk og One Call om de andre Topp-5-plassene. Det er likevel verdt å merke seg at Talkmore har over sju ganger så høy løpende datapris som Lebara og One Call. Dersom du bruker internett på mobilen ofte, har du imdlertid anledning til å betale 59 kroner for 50 MB for Talkmores datapakke. I likhet med Lebaras kontantkort-kunder, ringer Talkmores tilsvarende kunder gratis til andre abonnenter med samme operatør, noe som kan få betydning for enkelte. Talkmore Forhåndsbetalt er det desidert beste kontantkortet i Norge.
Vi vil imidlertid minne om at etterbetalte abonnementer som regel er mer lønnsomme enn kontantkort. For å finne det abonnementet - eller kontantkortet - som passer best i forhold til ditt ringemønster, bør du bruke Ringepriser. Du kan også finjustere antall ringeminutter, SMS og MMS, samt forbruk av data, så resultatene blir mer nøyaktige for deg.
 

Mer om
annonse