Til hovedinnhold

Linux-gründer omfavner Android

Linus Torvalds skriver på sin blogg at han har gått til innkjøp av en Nexus One, og at dette har fått ham til å endre syn. – Jeg må medgi at Nexus One er en vinner. Jeg var ikke så entusiastisk til å kjøpe en mobiltelefon usett på Internett, men den dagen jeg hørte at den hadde knipezoom bestemte jeg meg for å ta sjansen. Jeg skulle uansett ha en GPS til bilen, og tenkte at Google navigasjon omsider ville gjøre mobilen brukbar, skriver Torvalds på sin Blogg.
I innlegget, som har tittelen ”Happy Camper”, skriver Torvalds blant annet at han har sett på mobiltelefonen som en kilde til irritasjon uansett hvor han har vært, og at han generelt har hatet mobiltelefoner. Slik er det åpenbart ikke lenger. – Jeg føler ikke lenger at jeg drar på en mobiltelefon bare i tilfelle jeg skulle ha behov for å komme i kontakt med noen. Nå har jeg en nyttig, og jeg må innrømme nokså lekker, dings i stedet. Det faktum at det er en telefon også, blir på en måte underordnet, skriver Linus Torvalds.
Android kjører på toppen av Linux, og applikasjonene på Android-mobiler kjører på Googles Dalvik virtual Machine. Nå har Google sluppet et utviklerverktøy (Native Development Kit) som gjør det enklere å utvikle applikasjoner som kjører direkte på linux-kjernen.
Av innlegget kommer det frem at Linus Torvalds tidligere har hatt en G1 (tidlig Android-mobil) som han stort sett bare brukte til å spille spill på under lange flyturer.

Mer om
annonse