Til hovedinnhold

Fire sikkerhetstips til mobilen din

Virus på mobilen er et stadig voksende problem, selv om det på langt nær er like utbredt som for PC-er. Et større problem er at du kanskje har mye informasjon lagret på din mobil, som du ikke vil skal havne i andres hender.

Mats Aronsen i antivirusselskapet Symantec kommer derfor med fire gode tips til hva du kan gjøre for å beskytte mobilen din, melder Idg.se. Basert på disse tipsene, kan vi konstatere følgende:

1. Ikke installer programmer du ikke stoler på
Du bør være sikker på at programmet / applikasjonen du installerer på din mobil kommer fra en pålitelig kilde.

2. Kontroller mobilregningen
Ha for vane å sjekke mobilregningen din. Mange som blir lurt av innholdstjenester som koster flesk, merker ikke dette fordi de bare betaler regningen uten nærmere ettersyn.

3. Passord i ventemodus
Når du ikke bruker mobilen din på noen sekunder, går den i ventemodus. På de fleste mobiler kan du velge å taste en kode for å låse opp mobilen igjen – på samme måte som med en PIN-kode. Ved å skru på denne funksjonen, hindrer du andre tilgang til innholdet på mobilen din, selv når den er slått på. Aronsen påpeker at dette kan være slitsomt – særlig for ungdom –, men at det sier seg selv at dette er påkrevd for å beskytte informasjonen som er lagret på mobilen.

4. ”Kill Pill”
I Sverige kan operatørene tilby en tjeneste de kaller ”remote wipe”, som sletter alt innhold på mobilen dersom du mister den. I Norge finnes ikke denne tjenesten. Noen mobiler, deriblant de som kjører operativsystemet Windows Mobile eller Symbian s60, kan forhåndskonfigureres slik at du kan bruke en ”kill pill” – en giftpille for mobilen – som sletter alt innhold. Dette må altså settes opp i forkant, så det hjelper ikke dersom du mister mobilen uten å ha tatt noen nødvendige grep. For å aktivere giftpillen, må du sende en gitt SMS til mobilen for å starte slettingsprosessen.

Mer om
annonse