Tek.no

Nyhet

Google-mobilen ikke til Norge

5 Jan 2010 23:51

Ryktene har gått lenge, og noen store overraskelser var det ikke da Google i kveld offisielt lanserte Nexus One. Den har blant annet et fem megapikslers kamera og en stor 3,7 tommers Amoled-skjerm. I tillegg åpner Google nå også en egen nettbutikk for Android-telefoner.
I motsetning til blant annet iPhone har Nexus One ikke stort innebygget flashminne, i stedet baserer Google seg på at du oppgraderer minnet med eksternt minnekort. Det ble selskapet kritisert for under dagens pressekonferanse, hvor det ble påpekt at dette skaper problemer for brukere som vil fylle opp mobilen med mange ulike applikasjoner. Google svarte at de nå jobbet med en programvareoppdatering som skal løse problemet med programlagring på minnekortet.
Nexus One kommer med den nyeste versjonen av Android, og integrasjonen mot sosiale medier ser ut til å ha blitt meget bra. En demonstrasjon av stemmestyring hvor du bare trengte si ”Fly me to Mount Fuji” i Google Earth, for å bli navigert i 3D fram til ønsket sted, fikk mange til å sperre opp øynene.
Google-mobilen kan allerede nå kjøpes via Googles nettside www.google.com/phone, som også etter hvert skal selge Android-mobiler fra andre produsenter. Her hjemme må vi dessverre smøre oss med tålmodighet – Norge er ikke et av landene Nexus One nå blir tilgjengelig for.
Ulåst koster telefonen 530 dollar, det vil si litt over 3 000 norske kroner.

Les også
Google-mobilen i Norge
Les også
Sniktitt på Viasat Sports iPhone-app
Les også
Google Nexus Tarantino-style?
Les også
Problemer med Google-mobilen
Les også
Google Nexus One likevel til Norge
Les også
PlayNow åpnet for Android-apps
annonse

Les også