Nyhet

Norske Viva vil gjøre huset ditt smart

Styr hjemmet fra mobilen.

Såkalte smarte hjem begynner å bli stadig mer utbredt. En hverdag der kaffetrakteren eller lampene skrur av seg selv når du forlater huset eller ovnene skrur opp temperaturen før du våkner om morgenen er ikke lenger science fiction, men virkelighet.

Det norske selskapet Viva Labs ønsker å være i front av denne utviklingen, og er nå i ferd med å lansere en smart styring av hjemmet ditt. Ved hjelp av GPS, sensorer og spesielle stikkontakter, skal Viva-systemet lære dagliglivet ditt å kjenne, slik at det løser gjøremålene automatisk.

Full kontroll fra mobilen

Du kobler dine utvalgte duppeditter til smartkontakter, som skal tåle det meste av elektroniske apparater du måtte dytte inn i dem. Deretter er enhetene dine koblet til Internett, og de kan dermed lære seg rutinene dine, eller du kan justere ting manuelt fra en app til iOS eller Android.

Justering av lys og varme er som nevnt blant det du kan gjøre, men du kan også overvåke hjemmet via video og mer. Viva Labs hevder dessuten at du kan spare mye strøm på at systemet senker varmen i huset når du er bortreist.

Vil du vite mer om dette opplegget, kan du besøke den offisielle nettsiden MeetViva.com.

Denne teknologien lar deg også veive:
WiSee lar deg styre hjemmet som Kinect »

Les også
– Apple vil styre boligen din
annonse