Netflix skal utelukkende lage film i 4K

Toppsjefen løftet sløret av planene.

Hardware.no/Las Vegas: Netflix-sjefen er en hardtjobbende kar under den pågående CES-messen. Ikke bare styrer han daglig et selskap som opplever en eventyrlig vekst, og som skal ha en egen storstilt lansering under messen. I løpet av natten har vi også sett han dukke opp flere steder for å holde korte innlegg, blant annet under Sony og LG sine pressekonferanser. Men det er bare én ting mannen har hatt på hjertet, og det er strømming av 4K-innhold.

Under nattens Sony-lansering kunne han avsløre at absolutt alt Netflix-originalt innhold de skal produsere i fremtiden, skal produseres i 4K.

House of Cards og Breaking Bad

Reed Hastings til venstre, Mike Faluso til høyre.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Den prisbelønte TV-serien House Of Cards er allerede filmet i 4K, og vil av naturlige grunner få en sentral rolle i selskapets 4K-satsning.

– Netflix er stolte av å kunne strømme serier som House of Cards, som er filmet i 4K, redigert i 4K, og vil være en av de første store TV-seriene i 4K, sa Hastings.

Serien blir ikke alene, og uten å nevne så alt for mange eksempler trakk Hastings iallfall frem at storserien Breaking Bad også vil komme i 4K-oppløsning hos Netflix.

Ett stort spørsmål som har hengt over hele 4K-satsningen til alle som ønsker å strømme det via Internett, har vært kravet om høy båndbredde hos sluttbrukeren. Dette har mange forsket på, men med både H.265-kodeken og Googles VP9-løsning, har det nå blitt langt enklere å få det til.

– 4K-innhold eksisterer, og det kommer mer, la president og operasjonssjef i Sony, Mike Fasulo, stor vekt på.

Han kunne samtidig fortelle at Sony har laget en ny dekoder spesifikt for 4K-innhold i 60P, og slike bokser skal være en nøkkelbrikke for å få ned båndbreddekravet:

– Vi har jobbet med det, og genistreken i dette er Sony-dekoderen. Denkan gi deg fantastisk 4K med en nettlinje på bare 15 Mbit/s, sa Hastings.

Vi skal ha et intervju med Netflix-toppene i natt, og da får vi muligheten til å grave i flere detaljer rundt selskapets 4K-satsning.

Klarer du ikke å vente?
Les om hvordan Netflix vil gi deg House of Cards i 4K allerede i februar »

Vi er på Facebook!
Les også
Nå kan TV-en din få mer aggressiv reklame
Les også
Netflix satser stort på norsk originalserie
Les også
Dette er verdens første bærbare PC med 4K-oppløsning
Les også
LG satser stort på operativsystemet andre har gitt opp
Les også
Netflix får video med skyhøy oppløsning
Les også
Netflix skal sende filmer i 4K-oppløsning
annonse