Nyhet

Alle tar selfies for tiden

Til og med dyrene.

At smarttelefonene er brukervennlige, er det ingen tvil om. Særlig småbarnsforeldre har nok merket dette, når telefonminnet plutselig ble fylt opp av bilder med toåringens primkledde finger foran linsen.

Inntil nå har man iallefall tenkt at tommelfingrer var et minimumskrav for å få det til, men det har den 22-år gamle elefanten Latabe motbevist.

Mistet telefonen

Når rett skal være rett, så var det neppe med vitende vilje at elefanten tok selvportrettet, men et hendig uhell. Bildet ble tatt i dyrehagen West Midlands Safari Park i England, og telefonen tilhører Scott Brierley. Brierley sier til the Daily Express at han var på besøk i dyrehagen og tok bilder av elefantene med telefonen, og mistet den ut av bilen. Elefanten, antakeligvis i den tro at Brierley mistet mat, var raskt borte ved telefonen for å inspisere. Brierley hadde neppe noe ønske om å krangle med elefanten om telefonen, men fikk den tilbake fra de parkansatte etter at Latabe var ferdig med den.

Telefonen overlevde, og elefanten tok visstnok to bilder, men bare ett vellykket.

Er det ekte?

Det er gode grunner til å tenke seg om to ganger når det gjelder historier på internett. Bilder som virker spontane kan egentlig være en del av godt planlagt markedsføring. I kommentarfeltene til andre medier som har skrevet om elefanten er det brukere som er skeptiske til om bildet er ekte.

Det er selvsagt vanskelig å vite, i og med at ingen filmet at elefanten tok bildet. Samtidig er det lite sannsynlig at Brierley har lagt seg ned rett foran elefanten for å ta bildet. Én ting er at han antakeligvis hadde fått bedre bilder fra bilen sin, en annen ting er sikkerhetshensynet.

Elefanten Latabe går neppe ned i historiebøkene ved siden av vår tids store fotografer, men det er et morsomt bilde uansett.

Det er ikke bare elefanter som tar kameraet i egne "hender": Tidligere i år ble en pingvinkoloni filmet av en fugl.

(Kilder: PetaPixel, The Daily Express)

annonse