Nyhet

Du tar bedre notater for hånd

Studentene husket mindre da de brukte bærbar PC.

Er du student? Da har forskerne Pam A. Mueller fra Princeton University og Daniel M. Oppenheimer fra UCLA et strålende tips til deg: Ta notater for hånd i stedet for på en bærbar PC.

I en ny studie konkluderer de nemlig med at notater som du tar skriftlig med penn og papir er langt mer hensiktsmessig. Informasjonen husker du mye, mye bedre. Tar du notater fra en forelesning på en bærbar PC vil du kanskje få med deg flere faktaopplysninger eller sitater, men hjernen din prosesserer det ikke på samme måte. Dermed husker du mindre av det du slavisk har kopiert inn på PC-en.

Prosesserer infoen bedre

Studien gikk blant annet ut på at testpersonene skulle se en TED Talk, og så ta notater for hånd eller på en bærbar PC. Så ble de bedt om å gjøre hjernetrim i en halvtime, før de skulle svare på spørsmål om videoforedraget.

De som tok notater for hånd scorte betydelig høyere enn de som tok notater på PC-en sin. Forskerne mener altså at det henger sammen med at vi prosesserer informasjonen ved å ta håndskrevne notater, mens notater på bærbar PC ikke gjorde samme nytte.

Ifølge Ubergizmo har forskeren Mueller ingen illusjoner om at teknologi skal fjernes igjen fra klasserommene. Derimot spekulerer hun i om nettbrett kan være et gunstig alternativ, ettersom du ikke får tatt notater i samme tempo som på en bærbar PC, og at du derfor tenker mer bevisst over hvilke ord du skriver ned.

Denne smartpennen er ikke som andre penner:
Livescribe 3 overfører håndskriften din til iPad »

(Kilder: studie via Ubergizmo)

annonse