Til hovedinnhold

Nordmenn har gitt fra seg flere titalls millioner kroner

Den totale donasjonssummen på Kickstarter bryter magisk grense.

Gil C/Shutterstock.com

Finansieringsnettstedet Kickstarter har etter hvert blitt en svært viktig plattform for realisering av prosjekter til oppfinnsomme entreprenører, ikke minst innen teknologi.

VR-brillene Oculus Rift med diverse tilbehør, tankestyrte datamaskiner og nyskapende 3D-skrivere er blant produktene Kickstarter har skjenket oss, og hele tiden lanseres det nye idéer.

Én millard dollar

Nå melder nettstedet selv at en en enorm milepæl i Kickstarters historie er nådd, som setter ting i perspektiv når det gjelder hvor mye penger som faktisk er skaffet til veie via tjenesten gjennom årenes løp.

Med de digre bokstavene «OMG» kunngjøres det på hjemmesiden at til sammen én milliard dollar, altså over 6 milliarder kroner, nå er blitt donert via nettstedet. Den magiske grensen ble brutt mandag 3. mars.

Til sammen 5,7 millioner mennesker har donert penger til prosjektene, noe som betyr at den gjennomsnittlige donasjonssummen ligger på litt over 175 dollar, altså rundt en tusenlapp i norske kroner.

Norge bidratt med 4,1 millioner

Det som kanskje er enda mer oppsiktsvekkende enn den nye milepælen er at så mye som halvparten av de 6 milliarder kronene ble donert i løpet av det siste året alene.

Blant annen statistikk Kickstarter har gravd frem for anledningen kan vi lese at 224 nasjoner er representert blant donorene og at USA står for den klart største delen av donasjonene, med 663 millioner dollar.

Det viser seg at våre svenske naboer også er ganske ivrige donorer, og ligger på åttende plass med 7,1 millioner dollar. Til sammen 14 448 nordmenn har donert til Kickstarter og bidratt med en totalsum på 4,1 millioner dollar.

Les også om det norske selskapet som fikk finansering via Kickstarter:
– Hold dere langt unna Innovasjon Norge!

(via Engadget)

Mer om
annonse