Til hovedinnhold

Nå bør du oppdatere GeForce-driveren din

Nvidia lover solide forbedringer.

Det er ikke lenge siden vi meldte at Nvidias nye GTX 800-serie med skjermkort kunne bli kraftig forsinket. Dette hindrer heldigvis ikke selskapet i å gjøre forbedringer for sine eksisterende grafikkort.

I den harde konkurransen med AMD og deres nye Mantle-API, har Nvidia nå gjennomført en skikkelig oppgradering av sine egne drivere. Dette er det i seg selv lite nytt i, da det skjer omtrent hver måned, men det er måten de har gått til verks for å oppnå ytelsesforbedringene som skiller seg ut denne måneden.

Går rett på DirectX

I tillegg til å gjøre justeringer i hvert enkelt spill har de nemlig sett på hvordan de kan kommunisere enda bedre mot DirectX 11-API-et.

Mye å juble for om du har to GTX-kort, ifølge Nvidia.Foto: Nvidia.Foto: Nvidia

Så godt som alle dagens spill benytter seg i større eller mindre grad av DirectX 11, så ved å gå rett til kjernen hevder Nvidia at de har klart å hente ut omtrent 40 prosent bedre ytelse i en rekke spilltittler som bruker teknologien i bunn.

Om du eier to grafikkort av typen GTX 780Ti lover Nvidia at du med de nyeste driverne skal få 20 prosent bedre ytelse i Black Ops II, mens de svært krevende spillene Rome: Total War 2 og Sniper Elite 2, sannsynligvis vil gli enda en del bedre.

Opptil 45 prosent bedre ytelse skal Nvidia nemlig ha klart å hente ut fra dette paret, om vi sammenligner mot forrige driver. Med et par GTX 770-kort skal du dessuten kunne se opptil 71 prosent bedre ytelse, noe vi likevel velger å ta med en spiseskje salt.

FPS-fest også for enkeltskjermkort

Det er ikke ale som har flere skjermkort i kassen sin, og selv om ytelsesforbedringene ikke skal være like utrolige, kan også de med kun ett skjermkort ifølge Nvidia se frem til en glattere spillopplevelse.

Opptil 64 prosent bedre ytelse lover nemlig den nye driveren å piske frem, i alle fall om kortet ditt stammer fra GTX 700-serien og du leder styrkene i Rome: Total War II.

Andre tittler Nvidia trekker frem er The Elder Scrolls V: Skyrim og Batman Arkham Origins, som skal levere henholdsvis 25 og 15 prosent bedre ytelse.

For nyere storspill, som Thief og Battlefield 4, tyder Nvidias grafer på en noe mer moderat ytelsesøkning med den nye driveren på henholdsvis 7 og 12 prosent.

Som alltid er den forbedringene fra Nvidia oppgitt i «opptil»-leien, og reell forbedring av grafikkytelsen hos Ola Nordmann vil etter alt å dømme bli mindre imponerende. Fortell gjerne i forumtråden om du fikk ytelsesforbedringen Nvidia lovet deg. Vi jobber for tiden med en større test av ytelsen til de nye driverne fra både AMD og Nvidia.

Den nye beta-driveren, som nå er oppe i versjon 337.50, er allerede tilgjengelig for nedlasting fra Nvidia sine nettsider eller gjennom GeForce Experience-programmet.

Nvidias konkurrent med ny strategi:
Laget egen DirectX- utfordrer »

Mer om
annonse