Til hovedinnhold

Asus lanserte PadFone 2

Supermobil med storskjerm i slankere drakt.

Asus PadFone er en litt underlig kombinasjon av mobiltelefon og nettbrett. Enkelt fortalt handler det om en Android-mobil du kan koble bakpå en større skjerm.

Den første PadFone fra Asus var et produkt der telefonen ble helt slukt av nettbrettet. Nå plasseres ikke lenger telefonen bak en egen luke, men skyves ned i et spor bak på nettbrettet. Den nye designen gjør nettbrettet både slankere og lettere, til tross for at telefonen har fått en større skjerm enn tidligere.

En annen detalj verdt å merke seg er at PadFone 2 har en totalvekt på 649 gram, der 135 gram er vekten på mobiltelefonen. Brettet er med andre ord over 200 gram lettere enn forgjengeren.

Rå mobiltelefon

Telefonen har 4,7 tommer skjerm, firekjerneprosessor, 2 GB RAM og et batteri på 2140 mAh. Kameraet tar bilder med 13 megapiksler oppløsning, og du kan ta hele 100 bilder sammenhengende i full oppløsning.

Videokameraet filmer i HD 1080p, 30 bilder per sekund, eller 720p med 60 bilder per sekund.

Androidbrett

Asus PadFone 2.

Brettet har en skjerm som måler 10,1 tommer og har samme oppløsning som på de aller fleste slike brett – 1280 x 800 punkter. Brettet har også sitt eget batteri, så du slipper å tømme mobiltelefonen for strøm når du bruker det.

Brettet har ikke noen egen "hjerne", og kan naturlig nok ikke brukes uavhengig av mobiltelefonen. Operativsystemet er Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), men en oppdatering til 4.1 (Jelly Bean) skal være nær forestående.

Hvordan Asus har løst overgangen fra mobilgrensesnitt til nettbrett-grensesnitt kommer vi tilbake til så snart vi har fått prøve brettet.

Krympet batteriet

Batteriet i brettet er på 5000 mAh, mot 6600 mAh på originalen. De fleste vil antakelig være vel forsynt med batterikapasiteten på PadFone 2, og da er nok vektreduksjonen viktigere.

Amobil er i Milano og følger lanseringen. Vi kommer tilbake med førsteinntrykkene i en egen sniktitt.

annonse