Samsung har laget en VR-skjerm som slår Rift og Vive ned i støvlene

VR-brillene kan snart gjøre et stort teknologisk byks fremover.

VR-alderen er som kjent over oss, først og fremst i form av Oculus Rift og HTC Vive, men det er fremdeles et stort potensiale for tekniske forbedringer av teknologien, noe mange jobber intenst med. Nå har elektronikkgiganten Samsung gjort et viktig fremskritt som snart kan gi oss mye bedre VR-briller.

På den nylig avholdte Display Week-messen viste Samsung nemlig frem en skikkelig skarp VR-skjerm som har stappet 2024 x 2200 piksler inn i et 3,5-tommers format.

Dette gir skjermen en pikseltetthet på hele 858 piksler per tomme, noe som er nesten dobbelt så høyt som på Oculus Rift og HTC Vive, som begge opererer med en oppløsning på 1200 x 1080 piksler og en pikseltetthet på 450 piksler per tomme.

Samsungs Gear VR-briller kan bli etterfulgt av selvstendige VR-briller med skikkelig god oppløsning.

Dukker opp i Gear VR-oppfølgeren?

I tillegg skal den nye Samsung-skjermen by på en oppdateringsfrekvens på 90 Hz, som er det samme som på Rift og Vive, og lysstyrken ligger på 100 nits.

Dette lover altså godt for VR-teknologien fremover, selv om det ennå er uvisst om Samsung planlegger å lisensiere den nye skjermteknologien til andre produsenter eller bygge den inn i sine egne VR-briller.

Det har tidligere versert rykter om at Samsung skal følge opp sitt Gear VR-produkt med et par selvstendige VR-briller, så det er nok mer sannsynlig at vi vil få se de høyoppløste skjermene i Samsungs egne, fremtidige VR-produkter. Disse ryktene indikerte til og med at brillene kunne få en enda høyere pikseltetthet på hele 1200 piksler per tomme, men 858 piksler fremstår nok mer sannsynlig i denne omgang.

At Samsung jobber med små og høyoppløste skjermer kom også frem i april, da analytikere hevdet at selskapet jobber med en OLED-skjerm med en pikseltetthet på 800 piksler per tomme, uten at noe bruksområde for denne skjermen ble antydet.

Nå har vi også fått ryggsekk-PC-er for VR: Dermed er VR blitt «trådløst» »

Les også
– VR er ikke i ferd med å dø
Les også
HTCs nye VR-briller krever verken PC eller mobil
Les også
Samsung har laget et par nye VR-briller som ikke krever mobil eller PC
Les også
Slik skal Google gjøre det kjempelett å lage ekte VR-videoer
Les også
Valves VR-kontroll byr på uvanlige egenskaper
Les også
Finsk selskap har laget VR-skjerm med like god oppløsning som øyet ditt
Les også
Samsungs neste Gear VR-briller får trolig egen skjerm med superoppløsning
Les også
Qualcomms nye VR-briller skal bringe hendene dine inn i VR-verdenen
Les også
Nå kommer det VR-skjermer som skal fjerne «netting-effekten»
Les også
VR-skjermen til Sharp har over 1000 piksler per tomme
annonse