Til hovedinnhold
NyhetApple Watch Series 2

Her er Apple Watch Series 2

Får både nye funksjoner og nye materialer.

Apple/Skjermdump

Apple Watch fikk i kveld sin første oppdatering siden den originale modellen ble lansert for vel ett år siden. Den nye klokka heter Apple Watch Series 2, og er nå fullstendig vanntett. Det betyr at man nå kan legge ut på svømmetur med klokka – eller faktisk dykke opp til 50 meter ned!

Det er på samme linje som mange «vanlige» klokker, men det var ett problem: høyttaleren. Apple har derfor designet klokka slik at høyttaleren vil «spytte ut» vannet når du tar klokka i bruk igjen når du er ferdig med svømmeturen.

Ny design med matt overflate

Ny, matt overflate.
Apple/Skjermdump
Nye Apple Watch Series 2.
Apple/Skjermdump

På utsiden ser klokka ut til å ha fått en bitteliten designoverhaling, som har resultert i at den har blitt mer matt i uttrykket.

I det hele tatt er den noe mer diskrét enn den i utgangspunktet var, men det er ellers vanskelig å se noen særlig større forskjell. Skal du se forskjell på gammel og ny Apple Watch er det den matte overflaten du må se etter.

Den nye klokka er helt vanntett ned til 50 meter.
Apple/Skjermdump

De samme materialene som før er stadig på plass, hvilket betyr at klokka kan fås i både aluminium og gull – og nå også i en keramisk utgave. Denne nye keramiske utgaven ser ut til å bli litt spesiell i modellutvalget, og har en lys, hvit og matt overflate. Med den nye klokka kom også en rekke nye armbånd, blant annet designet av sveitiske TAG Heuer.

Ved siden av dette kom det selvfølgelig også en rekke andre armbånd, blant annet fra Nike. Når vi først snakker om om Nike, så er det også en egen Nike+-utgave av klokka.

Nike+-klokka.
Apple/Skjermdump

Ny hjerne kalt S2, og innebygget GPS

Den nye S2-prosessoren.
Apple/Skjermdump

Det viktigste har likevel skjedd på innsiden. Her er det en helt ny «hjerne», kalt S2, som skal være opptil 50 prosent raskere enn forrige generasjon klokkeprosessor. Det er også en svært lyssterk skjerm på plass, som kan yte opptil 1 000 nits (!). Dette er dobbelt så lyssterkt som forrige skjerm. Men, kanskje enda viktigere (og mer merkbart): Apple Watch Series 2 har fått innebygget GPS.

Dermed er det ikke lenger nødvendig for klokka å snakke med telefonen for å få denne informasjonen. Det åpner også for nye muligheter, som for eksempel en tur-app kalt Viewfinder som Apple har fått utviklet til klokka.

Dermed kan du få kart, varsler og navigasjon direkte via klokka til en hel fjelltur, for eksempel. Apple eksemplifiserte dette med å «hike» i den amerikanske nasjonalparken Yosemite – kanskje ikke så overraskende.

Pokémon GO kommer til Apple Watch!

Pokémon GO på klokka!
Apple/Skjermdump
Du kan klekke egg på klokka.
Apple/Skjermdump

Apple Watch er nå den nest mest solgte klokka i verden, selv med kun åtte måneder i salg i 2015. Dermed er det en gledelig nyhet for mange klokkeeiere som samtidig er Pokémon GO-spillere at Niantic og Apple nå har samarbeidet om å lage en GO-app til Apple Watch.

John Hanke, toppsjef i Niantic, kom på scenen og snakket en god del om den nye appen. Appen ser ut til å kunne gjøre mer eller mindre det samme som tidligere, men du kan ikke fange monstre direkte fra klokka. Via GPS-en vil du imidlertid kunne klekke egg, og du vil kunne se hvilke Pokémon som er i nærheten. Ellers kan du også ta Pokéstops, selvfølgelig.

Du kan ta pokestops fra klokka.
Apple/Skjermdump

Hele herligheten blir lansert mot slutten av året. En annen ting som kommer er en slags «heads up»-funksjon til Pokémon GO på iPhone, slik at du vil bruke mer tid på tingene rundt deg og mindre på skjermen. Dette vil bli tilgjengelig mot slutten av neste måned, altså oktober.

Pris og tilgjengelighet

Andre reimer.
Apple/Skjermdump
Nytt høyttalersystem som spytter ut vannet.
Apple/Skjermdump

Apple Watch Series 2 kan forhåndsbestilles fra og med 9. september og skal koste fra 369 dollar i vanlig utgave. Også den spesielle Apple Watch Nike+ skal starte på samme pris, og for den prisbevisste kommer det et rimeligere alternativ: den gamle klokka med ny innmat.

På samme måte som Apple tok kroppen til iPhone 5S og dytta innmaten til iPhone 6S inn i den da de lagde iPhone SE, vil de nå altså selge deg fjorårtets epleklokke med årets innmat. Denne «nye» klokka skal koste fra 269 dollar og oppover.

Nye WatchOS kommer for øvrig den 13. september, mens Nike+-klokka vil bli tilgjengelig sent i oktober.

Her kan du lese testen av den forrige Apple Watch:
TEST: Slik er Apple Watch i bruk »

Få med deg vår liveblogg fra Apple-lanseringen her »

annonse