Til hovedinnhold

Microsoft slipper HoloLens-brillene i Europa

Men hva med den norske lanseringen?

YouTube/Microsoft

Det begynner å bli ganske lenge siden Microsoft først avduket de avanserte «utvidet virkelighet»-brillene HoloLens, og i mars i år ble brillene lagt ut for forhåndsbestilling. Produktet har hittil uteblitt fra Europa, men nå melder Microsoft på Windows-bloggen at produktet har inntatt kontinentet.

HoloLens vil nå bil tilgjengelig i seks nye land, som inkluderer de europeiske landene Storbritannia, Tyskland, Irland og Frankrike. I tillegg skal produktet lanseres i New Zealand og Australia. Prisen i Europa ligger på 3300 euro, rett under 30 000 kroner.

Ennå uvisst for Norge

Brillene er altså ennå dyre saker. Dessverre er det fremdeles uvisst når nordmenn vil kunne forhåndsbestille Microsofts høyteknologiske brillepar, og Microsoft har heller ingen konkrete svar å berolige oss med.

Microsoft HoloLens.
Microsoft

– Jeg kan ikke kommentere eventuelle fremtidige lanseringer. Det jeg kan si er at vi gradvis vil gjøre Microsoft Hololens tilgjengelig i flere markeder for å møte etterspørselen fra utviklere og forventningene fra partnerne våre, skriver kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, Vibeke Hansen, i en e-post til Tek.no.

Dersom etterspørselen er stor nok kan det med andre ord se ut til at brillene også kan komme til Norge med tid og stunder. Microsoft skrev for øvrig i et blogginnlegg tidligere i år at en forbrukerutgave av HoloLens er i planene, og dette produktet vil trolig få en bred, global lansering.

Avansert teknologi

HoloLens bruker avansert kamera- og sensorteknologi til å registrere de virkelige omgivelsene, for så å projisere virtuelle elementer på disse i høy kvalitet. Brillene legger til rette for interaksjon med virtuelle objekter ved å snappe opp håndbevegelser til brukeren, og produktet har også støtte for stemmekommandoer.

HoloLens er et selvstendig produkt som ikke krever tilkobling til noen eksterne enheter, men kommer med Bluetooth-støtte som gjør at du for eksempel kan koble til kontrolle. I august slapp Microsoft flere tekniske detaljer om brillene.

Under kan du se en ny presentasjonsvideo av HoloLens som Microsoft slapp i forbindelse med lanseringen i de nye markedene.

HoloLens har allerede fått konkurrenter: Her ser du den mystiske «Magic Leap»-teknologien i aksjon »

(Via The Verge)

annonse