Til hovedinnhold

Corsair tar grep med sin nye spillmus

Utskiftbare paneler, flust av DPI, lys og justeringsmuligheter – hils på Corsair Glaive RGB.

PC-utstyrsprodusenten Corsair er ingen nykommer på spillmusmarkedet, og har nå utvidet utvalget med en ny modell: Corsair Glaive RGB.

Musa er utformet for høyrehendte og kommer med tre forskjellige paneler for tommelsiden. Et magnetfeste skal gjøre det enkelt å bytte mellom de tre tommelgrepene, slik at du raskt bør kunne merke hvilken som passer best til deg.

Alternativt kan du utnytte denne muligheten til å variere formen på musa med ujevne mellomrom.

Men formen på datamusa er naturligvis ikke alt som teller. Det skal helst være noe bra maskinvare innvendig også, og i sin Glaive RGB har Corsair klemt inn en optisk sensor som skal kunne spore underlaget med en oppløsning på 16 000 DPI.

Sensitiviteten skal kunne settes til alt mellom 100 og 16 000 DPI i trinn på kun én DPI. Fem slike DPI-innstillinger kan lagres og byttes mellom med et lite knappetrykk. Alle innstillinger lagres dessuten lokalt på selve musa, slik at du ikke trenger fikle med programvare og slikt når du først har satt den opp som du vil.

Programvaren skal for øvrig ha en egen kalibreringsfunksjon som hjelper til med å matche den optiske sensoren med forskjellige underlag.

Vi har testet mange forskjellige spillmus:
Les vår samletest av et knippe billige spillmus »

Med lys og lykter

Bokstavene RGB i navnet bør hinte til at det er mer enn bare oppløsning som kan stilles med denne. Lys i forskjellige former og farger har nesten blitt standard på gamingprodukter over de siste par årene, og Corsair har ikke gjort noe unntak med Glaive.

Her får du muligheten til å velge dine egne farger, profiler eller synkronisere hele fargeopplegget til et vel så lysende Corsair-tastatur.

Av andre tekniske detaljer tar vi med at høyre og venstre museknapp har Omron-brytere som skal ha en levetid på rundt 50 millioner klikk, og at musa har en oppfriskningsrate på 1000 Hz eller 1 millisekund over USB – som vil bety minimalt med forsinkelser.

Alle seks museknapper er programmerbare, og alle slike innstillinger kan skreddersys med forskjellig oppsett for forskjellige spill.

Corsair Glaive RGB har allerede dukket opp i nettbutikkene, da i utførelsene Black og Aluminium. Mer informasjon finner du på produktets hjemmeside.

Fikk du med deg denne samletesten?
Vi prøver å finne det beste spilltastaturet >>>

(Kilde: Pressemelding via TechPowerUp)

Les også
SteelSeries lover full 1:1-sporing med deres nye spillmus
Les også
Corsairs musematte kan lade opp både musa og mobilen
Les også
Bruker du flere PC-er på en gang? Da er Logitechs nye mus noe for deg
Les også
Corsair lanserer et tastatur som tåler både vann og støv
Les også
3x GTX 1080 Ti på testbenken: Bare 300 kroner ekstra tar GTX 1080 Ti den ekstra mila 
Les også
Corsairs første komplette spill-PC er en VR-klar kraftpakke
Les også
Det beste tastaturet for gaming: Vi finner det beste spilltastaturet
Les også
De beste hodetelefonene for gaming: Flere nye på topp!
annonse