Nyhet

Sony søker om egen 8K-merking

Kan selskapets første modell være like rundt hjørnet?

Sony søker nå om en ny merkelogo – «8K HDR» – noe som kan tyde på at selskapet har store planer om å introdusere nye TV-er med 8K-oppløsning i tiden som kommer.

Med CES-messen i Las Vegas bare noen uker unna, kan man spekulere i om de vil trekke sin første modell opp av hatten allerede her. Selskapet har de siste par årene brukt sin egen merking på 4K-TV-er i form av «4K HDR», melder Flatpanels.

Allerede i januar?

Selskapet sende i oktober inn en søknad til tre ulike patent-instanser; EUIPO (European Union International Property Office), USPTO (United States Patent and Trademark Office og JPO (Japan Patent Office).

Nok en gang velger den japanske giganten å gå sine egne veier. Fra før har de valgt å bruke sin egen 4K-merking, fremfor «Ultra HD Premium»-merkingen som resten av bransjen benytter.

Sammen med de andre store elektrogigantene har også Sony hatt for vane å vise frem sine nye toppmodeller og prototyper under den gigantiske elektronikkmessen i Las Vegas. Nå kan altså 8K-oppløste TV-er stå på menyen.

Søker i LED-kategorien

I søknaden som er sendt inn er logoen klassifisert i kategorien «Television Receivers; light emitting diode (LED) displays». Og det kommer ikke som noen stor overraskelse.

For selv om selskapet i år lanserte sin første OLED-modell, er det LG som står for produksjonen av disse panelene. I et «roadmap» som ble lekket for en stund siden, kom det frem at den koreanske produsenten ikke har planer om å komme med 8K-paneler før i 2019.

Derfor havner valget på LCD-teknologien dersom Sony skal lansere noe i året som kommer. Selskapet har hatt for vane å lage meget gode produkter innenfor denne sjangeren. For eksempel har de en av de aller beste LCD-TV-ene på markedet per i dag med sin ZD9-modell.

Gjør seg klar for OL på hjemmebane

I dag må du bo i Japan for å kunne få tak i innhold som har 8K-oppløsning. Her på berget vil du altså ikke kunne utnytte den høye oppløsningen med mindre du vil bruke TV-en som dataskjerm.

Likevel er det naturlig at Sony, sammen med flere andre produsenter, lanserer slike produkter nå.

For i 2020 skal Japan arrangere sommer-OL i Tokyo, og her vil 8K-oppløsningen bli sentral. OL har gjennom historien vært en prøvekanin for teknologiske nyvinninger på TV-fronten, hvor 8K-oppløsningen har blitt testet både i OL i London og Rio. Denne gangen vil trolig langt flere timer bli sendt i 8K. Forhåpentligvis også i Norge.

For å se 8K må du oppgradere HDMI-kabelen din:

Les det du trenger å vite om den nye 2.1-standarden »

(Kilde: Flatpanels)

Les også
LGs planer avslørt: Rulle-TV-ene kommer i 2020
Les også
Dells nye laserprojektor viser et 100-tommers 4K-bilde bare ti centimeter fra veggen
Les også
Dell slipper 8K-skjerm som kan vise én milliard farger
annonse