Her er GTX 1080-kortene – og prisene

Guiden for deg som vil ha det råeste grafikkortet i PC-en din.

For litt over tre uker siden lanserte Nvidia sitt nye GTX 1080-grafikkort, og vår test av referansemodellen fra Nvidia – GTX 1080 Founders Edition – viser at dette er et imponerende grafikkort med ekstremt god ytelse.

Vi anbefalte imidlertid leserne våre å vente litt – ettersom det kunne være penger å spare på å velge varianter fra tredjepartsprodusenter i stedet.

En rekke tredjepartsprodusenter har nå lansert sine skreddersydde GTX 1080-modeller, og vi har derfor laget en oversikt over hvilke modeller som finnes og hva de koster. Prisene har vi hentet fra vår kommersielle samarbeidspartner Prisguide.no.

Som oversikten viser er faktisk de fleste tredjepartskortene som er tilgjengelig nå dyrere enn Nvidias egen Founders Edition. Men Nvidia har sagt at tredjepartskortene skal være mulig å skaffe fra 6600 kroner, mens Nvidias eget Founders Edition ligger på 7600 kroner.

Vil du ha et «billig» GTX 1080-kort, koster EVGA Geforce GTX 1080 ACX 3.0 nå 6599 kroner – mens billigste pris på Nvidia Founders Edition nå er 6995 kroner. Rundt 400 kroner å spare, med andre ord.

Her er alle kortene:

ASUS

Asus ROG Strix GTX 1080.

Asus ROG Strix GTX 1080 DC3 OC

Dette kortet fra Asus Republic of Gamers er ferdig overklokket fra fabrikken, og kjører på opptil 1936 MHz (boost) – mot standard 1734 MHz. Ifølge Asus skal kortet være 6,5 prosent raskere i 3DMark Fire Strike Extreme, sammenlignet med Founders Editition. Kortet har tre kjølevifter og spesialdesignede vifter som skal gi 5 prosent høyere lufttrykk. Ellers nevner vi at kortet er utstyrt med RGB-LED-er.

Pris fra 7366 kroner på Prisguide.no » (kommersiell partner)

EVGA

EVGA GeForce GTX 1080 ACX 3.0

Dette er den rimeligste modellen du får tak i akkurat nå. Kortet er utstyrt med EVGAs ACX 3.0-kjøler for effektiv kjøling. Flere heatpipes, bedre utforming av viftebladene og doble kulelagere skal gjøre kortet enda mer stillegående, ifølge EVGA.

Pris fra 6599 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Slik forklarer EVGA fordelene med ACX 3.0-kjøleløsningen.

EVGA GeForce GTX 1080 SC ACX 3.0

EVGA GeForce GTX 1080 Classified ACX 3.0.

SC står for «Superclocked», og dette er altså en overklokket versjon av EVGA-kortet. Mens standard kjernefrekvens og boostfrekvens er henholdsvis 1607 og 1733 MHz, er dette i SC-versjonen økt til 1708 og 1847 MHz.

Pris fra 7039 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming ACX 3.0

Denne varianten kommer med RGB-LED, slik at du kan justere fargene på lyset i viftene. Kortet vil også ha høyere kjernefrekvens og boost-frekvens (hvor høyt er foreløpig ikke oppgitt), og dermed bedre ytelse enn den billigste standardmodellen.

Pris fra 7374 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

EVGA GeForce GTX 1080 Classified ACX 3.0

Dette er toppmodellen fra EVGA, og har i likhet med FTW-modellen RGB-LED samt høyere klokkefrekvenser enn de rimeligste modellene.

Prisen på denne er foreløpig ikke kjent – men du kan sette opp prisvarsel på Prisguide.no (kommersiell partner) for å få beskjed når kortet kommer i butikkene.

MSI

MSI GTX 1080 Gaming X 8G

Også MSI har mange ulike varianter av GTX 1080. Modellen som heter Gaming X 8G er utstyrt med kjøleren Twin Froz VI og vifteløsningen Torx Fan 2.0, som ifølge MSI skal gi 22 prosent høyere lufttrykk. Viften har også dobbelt kulelager og skal være spesielt stillegående. LED-belysning.

Pris fra 7899 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

MSI GeForce GTX 1080 Armor OC.

MSI GTX 1080 Sea Hawk

Denne varianten benytter en Corsair Hydro Series-vannkjølingsløsning og kommer med LED-belysning.

Produktet er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

MSI GTX 1080 Armor 8G og 8G OC

Armor-versjonen av kortet har en annen kjøleløsning inspirert av en slags rustning eller skjold – og skal ifølge MSI være beregnet på gamere og casemoddere som er ute etter noe litt annerledes. Finnes i både en standardversjon og en overklokket versjon. Ingen av disse har LED-belysning.

Pris fra 7390 kroner på Prisguide.no (OC-versjon) » (kommersiell partner)

MSI GTX 1080 Aero 8G og 8G OC

Aero-versjonen har fått et helt nytt termisk design, hvor det benyttes en vifteløsning som sender varmluften ut av PC-en fra baksiden, slik at varmluften ikke varmer opp PC-ens øvrige komponenter. Kortet finnes både i overklokket (OC) versjon og vanlig.

Pris fra 7290 kroner i Prisguide.no » (kommersiell partner)

ZOTAC

Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Edition.

Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Edition

Zotac har to spesialvarianter av GTX 1080, i tillegg til Founders Edition. AMP! Edition har fem varmerør («heatpipes») og to 100 millimeter vifter. Klokkefrekvens er foreløpig ikke kjent.

Pris fra 7399 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme Edition

Ekstremutgaven av Zotac-kortet har tre 90 mm-vifter, i stedet for to litt større vifter som på den vanlige AMP!-versjonen. Viftene skal ha lavt støynivå, og en funksjon som stopper viftene når belastningen er lav.

Kortet er foreløpig ikke tilgjengelig i noen norske nettbutikker, men du kan sette opp prisvarsling på Prisguide.no (kommersiell partner).

FOUNDERS EDITION

I tillegg til de nevnte kortene leverer flere av produsentene også Founders Edition-versjoner – altså tilsvarende referansedesignet fra Nvidia.

Her er de aktuelle alternativene – med lenker til Prisguide.no:

Få med deg testen:
Heis flagget for 60 FPS i 4K med GeForce GTX 1080 »

Les også
Zotac slipper to utgaver av GTX 1060 for minimaskiner
Les også
EVGA trapper opp satsningen i Norge
Les også
– I dag kan du kjøpe GTX 1080FE i Norge, men ikke gjør det
Les også
Neste Geforce GTX Titan blir et realt kraftverk
Les også
...og vips så brøt vi 2GHz-merket!
Les også
Nvidia GeForce GTX 1080 «Founders Edition»: Heis flagget for 60 FPS i 4K!
Les også
Trer denne porten omsider inn i pensjonistenes rekker?
annonse