Til hovedinnhold

HTCs neste flaggskip får sensorer i rammen

Den neste HTC U-modellen byr på unik, ny funksjon, ifølge ferske lekkasjer.

HTC dro først sløret av sin nye designretning i form av HTC U-serien på CES-messen i januar, og hittil har vi sett to modeller i den nye serien, HTC U Play og HTC U Ultra. Det har imidlertid allerede begynt å svirre rykter om den tredje modellen, som nå kan se ut til å få en ganske så spesiell funksjon.

Som den velrenommerte ryktemakeren Evan Blass skriver på nettstedet VentureBeat skal den neste modellen visstnok hete HTC U Ocean, og vil by på noe så uvanlig som berøringssensitiv ramme.

Edge Sense

Løsningen skal angivelig hete Edge Sense og innebærer at rammen rundt mobilen har innebygde sensorer som kan registrere både trykk- og strykebevegelser som kan brukes til å utføre en rekke ulike handlinger.

Berøringsfunksjonaliteten på rammen kalles visstnok for Edge Sense. Bildet er hentet fra en video lekket av Evan Blass.

Blass lastet opp en video på Twitter som skal vise funksjonen i aksjon. Videoen kan ses i skrivende stund, men Blass skriver i den medfølgende meldingen at den kan bli fjernet når som helst. I videoen kommer det blant annet frem at funksjonen både kan brukes til å åpne alle slags apper og justere innstillinger.

Funksjonaliteten vil være kontekstuell, som altså betyr at den har ulike bruksområder avhengig av hva man gjør. Eksempelvis kan man stryke fingeren fra side til side for å spole frem og tilbake i videoer når man redigerer. Hensikten skal være å gjøre interaksjon med mobilen mer intuitiv.

Snapdragon 835

Av andre spesifikasjoner opplyser Blass at den nye HTC U-modellen vil få 5,5-tommer skjerm med oppløsning på 2560 x 1440 piksler, Snapdragon 835-prosessor og 64 eller 128 GB lagringsplass. Hoved- og frontkamera skal ha oppløsninger på henholdsvis 12 og 16 megapiksler.

Mobilen skal visstnok offisielt avdukes i slutten av april, og lanseringen skal finne sted i mai. Alt er altså ennå rykter, og ingenting er offisielt bekreftet. Evan Blass har imidlertid ikke til vane å bomme grovt med sine lekkasjer.

Vi testet HTC U Ultra i februar: Vi syntes mobilen er riktig lekker, men den har noen svakheter »

annonse