Nyhet

HP oppgraderer den lekre luksus-hybriden sin

Spectre X2 får mer kraft og enda finere innpakning.

HPs smekre luksushybrid Spectre X2 stiftet vi først bekjentskap med på et lanseringsarrangement i 2015, og som seg hør og bør med elektronikkprodukter som har vært på markedet en stund er det nå på tide med en oppgradering. I en pressemelding har HP avduket andre generasjon Spectre X2.

I likhet med mange andre oppgraderte produkter den siste tiden består den nye Spectre X2-renoveringen først og fremst et byks opp til Intels Kaby Lake-arkitektur på prosessorfronten.

Den nye hybriden kommer nærmere bestemt med opptil Intel Core i7-7560U på 2,4 GHz, som definitivt er et betydelig steg opp fra Core M-brikkene i den forrige modellen. I tillegg fåes maskinen nå med opptil 8 GB minne og en SSD på opptil 360 GB.

Høyere oppløsing og Bang & Olufsen

Skjermen er fremdeles på 12,3 tommer, men der den gamle Spectre-varianten kun bød på full HD-oppløsning kommer den oppgraderte modellen med en oppløsning på 3000 x 2000 piksler. Den kommer også med en penn som er optimalisert for Windows Ink, den nye digitalpennfunksjonaliteten i Windows 10.

Batteritiden skal ligge på opptil åtte timer ved blandet bruk og opptil syv timer ved videoavspilling. Hoved- og frontkameraene har oppløsninger på henholdsvis 13 og 5 megapiksler, og de to innebygde høyttalerne er laget i samarbeid med danske Bang & Olufsen.

Tastaturdelen, som altså er avtakbart via et magnetisk feste, kommer med et tastatur i full størrelse med baklys og en glass-pekeplate som ifølge HP byr på solid respons. Begge delene er laget i CNC-frest aluminium, og maskinen har også et støttebein i rustfritt stål som er belagt med kobber.

HP Spectre x2 skal bli tilgjengelig i juni til en amerikansk startpris på 1000 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Vi testet nylig HPs bærbare PC-modell Spectre X360: Den gir en knallgod opplevelse for pengene »

Les også
HP gjør sin lekreste PC enda bedre – vi har fått prøve den
Les også
Trippeltest av 15-tommere: MacBook, XPS og Spectre går i ringen, én står igjen som vinneren
Les også
HPs lekre hybrid-PC har fått 4K-skjerm
annonse