Tek.no

Nyhet

Danmark stenger alle sine kinosaler

I Norge er foreløpig noen få stengt – mens andre begrenser antall solgte billetter.

Colosseum holdes åpen inntil videre.
Jørgen Elton Nilsen
12 Mar 2020 11:55

I Danmark vil nå alle landets kinosaler holdes stengt de neste 14 dagene, melder blant annet danske Flatpanels.dk.

Til Tek.no forteller Guttorm Petterson, direktør i Film & Kino i Norge, at kinobransjen følger råd og pålegg fra Folkehelseinstituttet, men at de fleste norske kinosaler inntil videre vil holdes åpne.

Likevel er det noen få kinosaler som har valgt å stenge. Dette gjelder Vennesla, Alvdal, Kvinesdal og noen få militære kinosaler.

Kun 50 prosent kapasitet

Selv om du fortsatt kan gå på kino, har Film & Kino gitt kinosaler rundt om i landet klare anbefalinger. De skal blant annet ikke skal selge flere billetter tilsvarende 50 prosent av salenes kapasitet. Og aldri over 500 billetter. Flere selger også unummererte billetter for at folk skal kunne sitte spredt.

For de store kinosalene i Oslo vil det måtte søkes bydelsadministrasjonen dersom man vil avholde forestillinger med mellom 100 og 500 solgte billetter.

I resten av landet er det som regel kommunelegene og kommuneadministrasjonen som avgjør hvorvidt tilsvarende store forestillinger kan gjennomføres.

Antall besøkende har stupt denne uken

Tall som Tek.no har fått fra Film & Kino, viser samtidig at vi nordmenn nå i stadig større grad velger å holde oss hjemme.

Om man sammenligner mandag til onsdag denne uken med foregående uke, har antall besøkende gått ned fra 46 807 til 26 765. Det betyr en nedgang på hele 42,8 prosent.

Samtidig så var det mange som valgte å gå på kino helgen som var. Da var det nemlig 117.000 personer som valgte å se film på kino. En oppgang på 1.000 personer sammenlignet med helgen før.

Les også
I Sør-Korea har de byttet ut kino-projektoren med en gigantisk LED-skjerm
annonse

Les også