Til hovedinnhold

Så mange ganger kan Samsung Galaxy Fold brettes før den slutter å fungere

Samsung

De siste årene har mobiler flest hatt en tendens til å ligne på hverandre – en skjerm er jo en skjerm. Men i løpet av året kommer det en helt ny formfaktor på markedet nemlig brettbare smartmobiler. Eller brettemobiler, som vi også kan kalle dem.

Den store nyheten ved disse er at selve skjermen kan brettes. Men ettersom vi tross alt snakker om en ganske så ny teknologi her, er det naturlig nok en god del som setter spørsmålstegn ved hvor godt en slik brettemobil vil takle bruk over tid.

Ifølge Samsung, som snart skal slippe sin Galaxy Fold på markedet, skal mobiltelefonens skjerm og hengsel tåle rundt 200 000 brettinger. Eller – dersom vi ser det over et femårsperspektiv – nesten 110 brettinger i døgnet.

Ikke overraskede har de maskineri som jobber dag og natt for å teste sånt. De har sluppet en artig video av det også:

Men videoen er ikke en uke lang, som skal være omtrent hvor lenge dette kjøret må vare for å kommet til rundt 200 000 brettinger.

7,3 tommers skjerm

Slik ser Galaxy Fold ut på innsiden. En stor skjerm på 7,3 tommer.

Det er naturlig nok mye spenning knyttet til den nye formfaktoren. Akkurat Samsung Galaxy Fold skal etter planen komme i mai måned og vil trolig koste rett under 2000 dollar, eller bortimot 20 000 kroner her på berget.

Hovedskjermen er på 7,3 tommer og kan altså brettes sammen på midten. Dette vil gjøre enheten langt mer lommevennlig.

I tillegg har den en ekstraskjerm på det som er «forsiden» når den er brettet sammen. Det betyr at den ikke nødvendigvis må brettes ut for å brukes.

Operativsystemet vil la apper og vinduer hoppe mellom skjermene når man åpner og lukker mobilen. Det har naturlig nok bydd på en del utfordringer for Android-utviklerne, og vi regner strengt tatt med å se noen barnesykdommer rundt dette.

Flere brettemobiler kommer

Spektakulære Huawei Mate X.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samsung er for øvrig ikke alene om å ha en brettemobil på gang. Både Huawei, Motorola og Xiaomi har bekreftet at de kommer med brettbare modeller.

Dersom de første brettemobilene får en god mottagelse av brukerne, vil det bare være et tidsspørsmål før også de fleste andre mobilprodusentene også hiver seg på den nye formfaktoren.

Men vil de lykkes?
Dette tror vi om de tre brettemobilene som ble vist frem i Barcelona >>>

(Kilde: NeoWin)

annonse