Samsung har fortsatt ingen dato for Galaxy Fold

Varsler amerikanske brukere om at forhåndsbestillingen vil kanselleres 31. mai.

«Hvis vi ikke hører fra deg og vi ikke har sendt innen 31. mai, vil ordren din automatisk bli kansellert», skrev Samsung i USA i en SMS mandag til kunder som hadde forhåndsbestilt deres Galaxy Fold.

Telefonen, som fikk en meget vanskelig start etter at flere anmeldere meldte om ulike problemer med skjermen, har fortsatt ingen ny lanseringsdato, sier Samsung til Reuters.

De opplyste også at SMS-en var et resultat av amerikansk regulering, som krevde at de måtte si fra til kundene. Samsung unnskyldte seg også overfor kunder som har forhåndsbestilt telefonen.

Fikk ødelagt skjermen

Lanseringen av Galaxy Fold ble utsatt etter at flere anmeldere som hadde fått tidlige testeksemplarer meldte om bulker i skjermen som følge av at støv og skitt kom seg inn under «skjermbretten» på telefonen.

Andre opplevde at skjermen ble ødelagt fordi de forsøkte å dra av et beskyttelseslag på toppen som egentlig var en del av skjermen, men som så ut som en typisk skjermbeskytter mange telefoner i dag leveres med.

– Vi vil iverksette tiltak for å styrke skjermbeskyttelsen. Vi vil også gjøre det tydeligere hvordan skjermen skal brukes, inkludert beskyttelseslaget, slik at våre kunder får mest mulig ut av Galaxy Fold, skrev Samsung i en pressemelding da de varslet at lanseringen ble utsatt.

– Mange åpninger

Nettstedet iFixit, som lever av å plukke fra hverandre telefoner og andre produkter, konkluderte også med at det var lenge siden de hadde sett en telefon med så mange åpninger.

Spesielt pekte de på en sju millimeter stor åpning under skjermhengselen som et stort problem, men iFixits artikkel ble senere trukket som et resultat av en forespørsel fra Samsung gjennom en av deres partnere.

iFixit pekte på denne åpningen som hovedsynderen på Galaxy Fold.

Samsung var i utgangspunktet tidlig ute med sin Galaxy Fold, som ble lansert bare et par dager før konkurrenten Huawei avduket sin Mate X på mobilmessen i Barcelona i februar.

Opprinnelig var lanseringsdatoen satt til 26. april, og den gang varslet Samsung at de ville ha klar en ny lanseringsdato i løpet av et par uker. Den datoen er altså foreløpig ikke klar.

Huawei planlegger på sin side ikke å slippe Mate X før i tredje kvartal, og det er foreløpig uavklart om den i det hele tatt kommer til Norge.

Mate X brettes for øvrig «motsatt» vei av Galaxy Fold – mens Galaxy Fold åpnes som en bok for å få tilgang til den store skjermen, har Mate X hele skjermen på utsiden og foldes slik at skjermen havner rygg mot rygg når den er sammenbrettet.

Tek.no tester: Huaweis brettbare mobil til 22.000 kroner

Les også
Samsung Galaxy Fold har fått dato
annonse