Nyhet

Ringeklokken som ringer deg hvis du ikke er hjemme

Den har også HD-kamera og bevegelsessensor.

Det dukker hyppig opp nye smart-hjemløsninger som er ment å gjøre tilværelsen din litt lettere. For eksempel kommer nok digitale dører som du låser opp med en NFC-brikke til å bli et vanligere syn i nærmeste fremtid.

Men det er også mye annet på trappene. Nå har ringeklokkeprodusent Ring lansert en ny og smartere ringeklokke, skriver Mashable. Den varsler deg dersom noen ringer på døra når du ikke er hjemme.

Massevis av smarte funksjoner

Smart-ringeklokken kobles til det trådløse nettet ditt, og kommuniserer med deg via en app. Selve dingsen er utstyrt med HD-kamera med nattsyn (infrarødt LED-lys), mikrofon, høyttaler og bevegelsessensor.

Dette gjør det mulig for deg å se og snakke med den som ringer på, selv om du ikke er hjemme. Bevegelsessensorene sørger for at du får varsel om at noen nærmer seg døra, selv om de velger å ikke ringe på. Praktisk?

Med Ring, som ringeklokken heter, kan du for eksempel sjekke om uvedkommende har vært på døra di. Ikke minst kan du be postmannen sette pakken du har bestilt et bestemt sted hvis du ikke har mulighet til å ta den imot selv.

I reklamevideoen til Ring får du et innblikk i hvordan det fungerer:

Går på batteri

Fordelen med Ring kontra en del andre smart-hjemløsninger er at du egentlig ikke trenger stort annet enn trådløst nett hjemme for at det skal fungere. Dingsen går på batteri som må lades opp en gang i året, så du trenger visst ikke engang å ha koblet opp ringeklokken, med mindre du også ønsker ringeklokkelyden i huset.

Ring kommer i salg i USA i slutten av denne måneden, hvor den vil koste 199 dollar (1500 kroner). På nettsiden til Ring oppgir de at de sender smart-ringeklokken utenlands. For å få den til Norge må du i så fall ut med totalt 2090 kroner (inkl. moms og frakt), ifølge Toll.no.

Bli med på omvisning i vårt nye smart-hjem
Slik blir Teknofils drømmehus »

(Kilder: Ring, Mashable Toll.no)

annonse