Til hovedinnhold

Ny prosessor skal få smartklokka til å se ut som en klokke

Qualcomm har avduket Snapdragon Wear 3100.

Qualcomm

Smartklokker som kjører operativsystemet Wear OS – tidligere kjent som Android Wear – har ikke utviklet seg stort de siste årene. Det er fremdeles slik at vi omtrent er nødt til å lade klokka en gang i døgnet. Ikke ser den ut som en skikkelig klokke mesteparten av tiden heller.

En av grunnene til dette har vært prosessoren OS-et som regel har kjørt på, nemlig en Snapdragon Wear 2100 fra Qualcomm.

Men nå har Qualcomm endelig dratt sløret av plattformen som skal gi liv til neste generasjon smartklokker med Wear OS. Navnet er Snapdragon Wear 3100, og den skal være designet fra grunnen av for bruk i smartklokker og lignende dingser.

Dagens Wear 2100 er på sin side en mobilbrikke som har blitt optimalisert for bruk i klokker.

Redusert strømforbruk og finere å se på

Qualcomm Snapdragon 3100-plattformen består av tre deler. Hovedprosessoren er en firekjernet ARM Cortex-A7 – noe Wear 2100 også har – som får hjelp av både en strømgjerrig koprosessor og en DSP (digital signal processor). Disse to hjelperne bidrar til at klokka ikke trekker like mye strøm i visse situasjoner.

Neste generasjon klokker med Wear OS vil se mer ut som vanlige klokker, også når de «sover».
Qualcomm

DSP-en vil ta seg av slikt som sensordata, mens koprosessoren gjør at A7-kjernene kan skrus ned helt når klokka kjører i «ambient» modus – eller «sover» om du vil. Hovedprosessoren av 3100 trenger altså kun brukes når du faktisk fikler med klokka.

Koprosessoren har også fått en egen displaykontroller. Så selv om A7-prosessoren er avslått, vil ambient-modusen kunne fungere med flere farger, flere visere og sanntids sensordata. Du skal med andre ord ikke trenge å «vekke» klokka for at den skal se ut som en ekte klokke.

Dette vil likevel ta sitt av batteriet, så i typisk drift lover ikke Qualcomm noe mer enn mellom 4 til 12 timer over den forrige Wear 2100-plattformen, avhengig av batteri og andre variable.

Qualcomm

Men av og til er det ønskelig å bruke klokka på en litt annen måte, og i de tilfellene vil Snapdragon Wear 3100-plattformen ha noen ekstra triks på lur.

Det ene er en sportsmodus der både GPS-en og pulssensoren i klokka kan være påskrudd i opptil 15 timer – dette basert på et typisk 450 mAh batteri.

Det andre er en «Traditional Watch»-modus der man skrur av de fleste smartfunksjoner på uret. Da får man omtrent en ukes batteritid og kan fremdeles bruke den som en vanlig klokke.

Kommer fort på markedet

Fossil-gruppen – som er store i utlandet, men ikke så kjente her hjemme – skal være blant de første som får dyttet ut produkter med den nye plattformen, da med klokker som Louis Vuitton Tambour Horizion og Montblanc Summit 2.

Over de neste månedene kan vi videre forvente at ytterligere modeller vil ha en Snapdragon 3100 innabords.

Til neste år regner vi med at alle smartklokker med Wear OS vil kjøre den nye prosessorgenerasjonen.

Det tar seg opp:
Nå kommer det en hel haug nye smartklokker >>>

(Kilde: Qualcomm)

annonse