Til hovedinnhold

Flere nye iPad Proer blir levert bøyd i esken. Ikke en produksjonsfeil, mener Apple.

Dersom du skulle gå glad og fornøyd hjem fra butikken med en splitter ny iPad Pro i veska, for så å oppdage at den faktisk ikke er helt bein når du pakker den opp av esken, er det likevel ingen grunn til å henge med geipen, mener Apple.

Den skal være sånn.

Overfor The Verge har nemlig Apple innrømmet at noen eksemplarer av iPad Pro kan ha en svak kurvatur eller bøy selv om de kommer rett fra samlebåndet.

Dette skal ifølge Apple være et fenomen som oppstår av kjøleprosessen de bruker for for å kombinere delene i nettbrettet, der både metall- og plastdeler er involvert.

Apple mener at en slik liten bøy ikke vil bli verre med tiden og ikke skal påvirke funksjonaliteten på noe som helst merkbart vis.

Samtidig meldes det visstnok om brukere som mener at deres iPad Pro har utviklet en bøy over en tid med normal bruk.

Brukeren MacDonaldTrump på MacRumors' forum hadde denne bøyen på sin iPad Pro.

Det skal visstnok være den nye iPad Pro med mobilt bredbånd – eller Wi-Fi + Cellular som Apple kaller det – som oftere er rammet av fenomenet, ettersom de har en antenne som deler to seksjoner av metallet, og en slik bøy kan oppstå der.

Ingen automatisk bytterett

Ettersom Apple snarere ser på bøyen som et kosmetisk særtrekk snarere enn en skavank, er det ikke noe som tilsier at du bare kan returnere en slik iPad Pro dersom du plages av dette.

Skulle du være redd for å få en slik ferdigkrummet iPad Pro fra Apple, er derfor det smarteste å bestille den på nett og ikke kjøpe den over disk. Angrerettloven gir deg nemlig fjorten dagers angrefrist ved kjøp utenfor faste utsalgssteder.

Det samme gjelder ikke dersom du handler varen i en vanlig butikk – i de tilfellene er du prisgitt butikkenes generelle salgsbetingelser eller eventuelle frivillige rutiner for retur eller åpne kjøp.

VGTV: Hekta på mobilen? Slik fungerer Apples «Skjermtid»-verktøy >>>

Vi har kontaktet Apple Norge for en kommentar rundt akkurat dette med returer, men har ennå ikke fått noe svar.

Og husk at den faktisk kan knekke:
Så lett brekker nye iPad Pro »

(Kilde: The Verge)

Les også
Ifixit: – Apple kan ha visst om problem uten å varsle
Les også
Netflix kutter betaling gjennom Apple for nye brukere
Les også
Så lett brekker nye iPad Pro
Les også
iPad Pro (2018): iPad Pro er en maktdemonstrasjon fra Apple
Les også
iPad Pro 9.7: Endelig gir Apples iPad Pro mening
annonse