Til hovedinnhold

Viste frem verdens første brettbare mobil

Rouyu Technology
Anders Brattensborg Smedsrud

Verdens første brettbare mobil ble lansert i Kina denne uken, rett foran snuta på Huawei og Samsung, som jobber med det samme. Telefonen kalles FlexPai, og bak står det relativt ukjente selskapet Rouyu Technology, som spesialiserer seg på å lage fleksible paneler.

Ingen synlige skjøter

Og nettopp fleksible skjermpaneler spiller selvsagt en viktig rolle når du skal lage en enhet med heldekkende skjerm som kan brettes sammen uten synlige skjøter. Ifølge BBC består telefonen imidlertid av tre ulike skjermpaneler, som er satt sammen slik at de både ser ut som og fungerer som én skjerm.

Den store fordelen med en brettbar telefon er selvsagt at den kan by på en svært stor skjerm når den brettes ut, samtidig som den tar opp mye mindre plass enn dagens toppmodeller når du folder den sammen og putter den i lomma.

Rouyu Technology

FlexPai-telefonen byr på en 7,8 tommer stor skjerm når den er brettet ut. Det er større enn den 6,5 tommer store skjermen til iPhone Xs Max, men takket være muligheten til å folde sammen skjermen bør telefonene altså likevel oppleves som mindre og lettere å bære med seg.

Lett å kritisere designet

Men, kanskje ikke akkurat bærekomforten er helt i mål for FlexPai. Noe av kritikken som har kommet mot den allerede dagen etter lanseringen har nemlig gått på at selve «bretten» gjør telefonen ganske tykk når den er foldet sammen. Vekten oppgis dessuten til hele 320 gram, neo som er over 50 prosent mer enn det iPhone Xs Max eller Samsung Galaxy 9 veier.

Fra bildene som er sluppet virker det også litt utfordrende å holde telefonen komfortabelt, og blant annet BBC rapporterer at skjermen angivelig skal flimre hver gang du justerer posisjonen til skjermpanelet. Dekselprodusenter vil nok også slite med å beskytte den heldekkende skjermen fra riper og skader.

Rouyu Technology

Fokus på å være først

Med begrenset produksjon og distribusjon blir neppe FlexPai en mobil vi ser så mange av, spesielt i vår del av verden. Likevel har det lille selskapet blitt omtalt verden over med sitt nye produkt.

FlexPai er dog ingen billig telefon, da den koster mellom 10 800 og 15 800 kroner. Den blir nok uansett ikke å se utenfor Kina, og vi her hjemme får heller sette vår lit til at Samsung gjør som de har sagt og viser frem en brettbar telefon om kort tid.

– Samsungs brettbare mobil kommer i november:
Tror du på Samsung-sjefen? »

(Kilder: BBC, Android Authority)

annonse