Nyhet

Nissan bekrefter: Skal produsere en crossover-Leaf

Basert på IMx-konseptet.

Nissan presenterte konseptbilen IMx på bilmessen i Tokyo i fjor høst.

IMx er en helelektrisk Leaf-liknende crossover/liten SUV som er basert på Nissans nye elbilplattform, som også årets nye Leaf-modell bygger på.

– Om et par år

Nå bekrefter designsjefen for Nissan Europa, Mamuro Aoki, overfor Autocar at bilen faktisk skal i produksjon.

– IMx er ikke bare en konseptbil. Om et par år vil den dukke opp i produksjon. Produksjonsversjonen av IMx vil bli en gjennombruddsmodell, sier Aoki til nettstedet.

IMx-bilen som ble presentert i Tokyo hadde to elektriske motorer med til sammen 429 hestekrefter og firhjulstrekk. Den skulle dessuten kunne gå over 600 kilometer på en lading, og ha Nissans neste generasjon av førerassistentsystemet ProPilot.

På bilmessen i Genève nylig varslet Nissan at ProPilot-modusen i IMx ville gjøre at bilen stuet rattet inn i et avlukke i dashbordet og lot selvkjøringen overta.

Slik ser Nissans konsepttegninger av IMx ut.

En ny Qashqai?

Håpet er at crossovermodellen skal kunne gjøre for Nissan det samme som Qashqai gjorde da den kom i 2007.

Qashqai solgte i over 100 000 utgaver bare i løpet av det første produksjonsåret, og i september 2015 ble den den ansiktsløftede modellen den britiskproduserte bilen som nådde 500 000 produserte enheter på kortest tid.

Aoki sier til Autocar at IMx utvendig er en klar indikasjon på Nissans fremtidige designspråk, og at intensjonen er å bringe designet nærmere selskapets japanske røtter.

Konseptbilen har det som litt humoristisk kalles "selvmordsdører" - lik BMW i3.

Tøff konkurranse

Den nye SUV-modellen vil i tilfelle lande i et marked med stadig flere meget gode alternativer. Jaguar viste nylig frem den endelige produksjonsmodellen av sin i-Pace, en bil som ble billigere enn vi kanskje hadde fryktet.

Hyundais elektriske Kona dukker opp på norske veier senere i år, med en realistisk rekkevidde på opptil 480 kilometer, og ikke minst kommer Kia Niro i elektrisk versjon mot slutten av året, også den med et 64 kWh stort batteri.

Nissan har foreløpig nok med å levere 2018-modellen av Leaf, som vi i disse dager akkurat har begynt å se på norske veier. Denne skal også komme i en versjon med et større batteri på 60 kWh senere i år.

Nissan vil tilbake til sine japanske aner med IMx-designet.
Les også
Nissan ser for seg enorm rekkevidde for sin nye konseptbil
annonse