Til hovedinnhold

Nå blir 10/10-maskinen til Huawei oppgradert

Blir raskere og får bedre batteri.

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Barcelona (Tek.no): Under sin MWC-pressekonferanse viste Huawei i går kveld frem en oppgradert versjon av MateBook X Pro. Ettersom forgjengeren ble belønnet med toppscore her på Tek.no er vi neppe alene om å være spente på den nye modellen, som verken har fått noen lanseringsdato eller pris ennå.

Tro mot originalen

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Vi har likevel rukket å titte litt på maskinen nede på messegulvet, og kan melde om at den oppgraderte modellen er tro til alle kvalitetene originalen leverte på i fjor sommer. For utvendig har ikke Huawei gjort andre endringer enn å pryde lokket med en ny og litt mer konservativ logo.

Tastene er altså fortsatt kjappe og gode, og holder fast på lang vandring og behagelig demping. Pekeplaten er den største på noen Windows-basert 14-tommer, og mens vi er inne på skjermen: den stråler fremdeles som ei sol og virker å vise utrolig mettede og flotte farger. 3K-oppløsning bidrar til at den ser knivskarp ut, 3:2-forholdet sikrer godt overblikk og 91 prosent utnyttelse av skjermarealet gir den fortsatt syltynne rammer.

Maskinen blir fremdeles å få i sølv eller stellargrå utførelse, men vi vet foreløpig ikke om begge fargene kommer til oss i Norge.

Kraftigere prosessorer

På-knappen har innebygget fingerleser, som logger deg inn i det du slår på maskinen.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Spesifikasjonene er imidlertid spikret, og det er klart at nykommeren vil by på kraftigere innmat enn dagens modell.

Prosessorene oppgraderes til den nye Whiskey Lake-typen, som arbeider litt raskere og er mer energieffektive enn dagens. Du kan dermed velge mellom enten en Intel Core i5-8265U eller en i7-8565U som alle skal gi maskinen en time lengre driftstid under videoavspilling.

Dette er de samme vi finner i Huaweis nye og lynraske MateBook 13, men i motsetning til sistnevnte kan MateBook X Pro fås med inntil 16 GB minne.

Noe av det vi likte best med forgjengeren av MX150-grafikkbrikken fra Nvidia, som lot deg spille flere spill med god grafikk uten problemer. I den oppdaterte versjonen finner vi en MX250-brikke, som nylig ble annonsert av Nvidia. Denne grafikkbrikken er basert på samme arkitektur som den forrige, men arbeidshastigheten skal være økt en smule, så ytelsen blir forhåpentligvis også litt bedre.

Av andre oppgraderinger nevner vi at Thunderbolt-kontakten nå kjører med full hastighet slik at eksempelvis eksterne grafikkakseleratorer kan utnyttes bedre. I tillegg er blåtann-radioen oppgradert til versjon 5.0, og akkurat som MateBook 13 er støtte for Huawei Share på plass. Sistnevnte lar deg overføre bilder og tekst mellom nyere Huawei-enheter ved hjelp av NFC og WiFi.

MateBook 13 gjør nærmest narr av konkurrentene:
Den kompakte 13-tommeren konkurrerer mot egne søsken »

annonse