Til hovedinnhold

Apple utsetter FaceTime-funksjon i forkant av iOS 12-lansering

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Denne høsten kommer Apple til å slippe sitt nyeste operativsystem for mobile enheter: iOS 12. Vi fikk en sniktitt på operativsystemet allerede i juni, og selv om denne versjonen har lagt mye fokus på ytelsesforbedring, hadde den likevel en rekke nye funksjoner å by på.

Blant nyhetene var muligheten til å ha gruppevideosamtaler via FaceTime, med opptil 32 personer. Nå viser det seg at Apple i det stille har trukket hele denne funksjonen i betaversjonen av iOS 12, og den vil ikke være klar til lansering. I stedet vil de slippe gruppesamtaler via FaceTime ved en senere anledning.

Ingen forklaring på hvorfor

Gruppesamtaler i FaceTime lot opptil 32 personer snakke sammen samtidig. Videovinduene justerte størrelse automatisk basert på hvem som snakket.
Skjermbilde, Apple

Apple har sluppet en rekke nye versjoner av iOS 12-betaen siden den først ble tilgjengelig for utviklere i juni, og det er i den siste oppdateringen at FaceTime-funksjonaliteten er forsvunnet. Det gjelder forøvrig også for MacOS Mojave, som også tidligere hadde muligheten til å bruke den nye FaceTime-funksjonen.

Apple opplyser i oppdateringsnotatene sine at funksjonen er fjernet og at den vil komme ved en senere anledning i år, men det står ikke noe om hvorfor.

annonse