Til hovedinnhold

Skoda åpner for forhåndsbestilling av sin el-SUV med firhjulstrekk og 500 km rekkevidde

Skoda
Stein Jarle Olsen

Mens Peugeot velger å droppe reservasjonsliste for sin kommende e-2008, gjør Skoda det stikk motsatte.

De varsler nemlig i dag at de allerede nå åpner forhåndsbestilling av sin kommende el-SUV, selv om den ikke skal leveres ut til kunder før mot slutten av 2020.

På størrelse med en Model Y

Bilen vil være basert på konseptbilen Skoda Vision iV, og Skoda varsler at produksjonsmodellen vil være «nært beslektet» med konseptet.

– Skoda sentralt bekrefter at den blir tilgjengelig med både 4x4 og bakhjulsdrift, og får en rekkevidde på inntil 500 km (WLTP). I tillegg kommer bilen til å være god på alt det Skoda er kjent for å være gode på i dag, så det er all grunn til å forvente god plass, smarte løsninger og mye bil for pengene, skriver importør Harald A. Møller i en pressemelding.

Størrelsesmessig er Vision iV-konseptet 4,67 meter langt, 1,92 meter bredt og 1,61 meter høyt. Det plasserer bilen omtrent på størrelse med anslagene for Teslas kommende Model Y, som også skal være på markedet sent i 2020.

Interiøret i Vision iV-konseptet.
Skoda

83 kilowattimer

Konseptbilen har ellers et bagasjerom på 550 liter og totalt 306 hestekrefter fordelt på to motorer. Bilen vil være Skodas første som er produsert på Volkswagens MEB-plattform for elbiler, som også skal utgjøre basisen for Volkswagens egen ID-serie.

Batteriet er på 83 kilowattimer, som altså skal gi en rekkevidde på opptil 500 kilometer etter WLTP. Teslas nevnte Model Y er estimert til 505 kilometer etter WLTP i utgaven med størst batteri – sannsynligvis rundt 75 kilowattimer.

Vision iV-konseptet viser en relativt romslig bil. Det gjenstår foreløpig å se hvordan produksjonsmodellen vil se ut.
Skoda

En plass i køen krever et depositum på 5 000 kroner som tilbakebetales om du kansellerer forhåndsbestillingen eller når du signerer kontrakt på bilen.

Som tilfellet har vært med mange andre biler er altså svært mange detaljer i det blå selv om du må betale for en plass i køen.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om prisen, det må vi vente med til lanseringen. Men vi forventer mye bil for pengene i god Skoda-tradisjon også på produksjonsmodellen, sier Skoda-direktør Thomas Meiner i Harald A. Møller.

annonse