Nyhet

Facebook forenkler endelig Messenger-appen

Vekk med delene ingen bruker.

Facebook Messenger har i flere år vært langt mer enn bare en meldingsapp, men nå skrur selskapet noe av funksjonaliteten tilbake.

I en ny oppdatering som rulles ut til brukere i disse dager har de fjernet «Discover»-fanen helt, slik at det bare er to faner i bunnen: Chatter og Personer.

Feilet Chatbot-prosjekt

Hvis du nå sitter og lurer på hva i all verden som egentlig gjemte seg bak «Discover»-fanen, så var det der man kunne finne og oppdage selskapets mange chatboter. Dette var det nok ikke mange brukere som benyttet seg av, og nå er hele funksjonen fjernet fra appen.

Slik ser Messenger ut før og etter:

Før:
Etter:

Ny designfilosofi

Avgjørelsen følger Facebooks lovnad de ga i 2018 om at appen skulle bli mer strømlinjeformet og fokusere mer på bare meldinger. Ifølge nettstedet The Verge hadde den tidligere Messenger-sjefen David Marcus en idé om at Messenger burde gjøre langt mer enn bare sende meldinger. De beskriver designfilosofien hans som «do everything», og chatbotfunksjonaliteten var bare én av mange ting Messenger har kunnet.

Nå er styringen tatt over av Stan Chudnovsky, som går i motsatt retning: Enkelt og strømlinjeformet; tilbake til røttene. Dette har inkludert å fjerne alle businessfokuserte tjenester i appen, og heller fokusere på de få funksjonene brukerne benytter seg av og gjøre dem bedre.

annonse