Tek.no

Nyhet

Nå er oppdateringen som gir iPhone bedre kamera her

Deep Fusion, nye emojier og AirPod Pro-støtte er på plass

Dette fotografiet er Apples eksempel på hvordan 9 bilder sys sammen til ett av Deep Fusion.
Apple
Anders Brattensborg Smedsrud

Da Apple viste frem sine nye iPhones i sommer var det nattmodusen deres som fikk mest oppmerksomhet. Mange har imidlertid vært spente på den «nest kuleste» kameranyheten Apple demonstrerte, kalt Deep Fusion, som ikke ble klar til lanseringen i september.

Nå kan imidlertid alle med en iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max endelig ta i bruk funksjonen ved å laste ned den nye iOS 13.2-oppdateringen som ble sluppet i natt.

Bruker maskinlæring

Deep Fusion-funksjonen bruker maskinlæring for å ta såkalte dataassisterte bilder som er skarpere og mer detaljerte enn de som tas uten denne prosesseringen.

Totalt tas det 9 bilder: 4 før du engang har trykket på utløseren, 4 rett etter, pluss et lang-eksponeringsbilde idet du trykker på utløseren. Deretter sys alle bildene pent sammen til ett ferdig fotografi av A13 Bionic-prosessoren i telefonen.

Les også
Oppfordrer alle med gammel iPhone til å oppdatere

Flere nyheter

I tillegg til å gi nye iPhoner bedre kamera kommer iOS 13.2-oppdateringen med støtte for Apples AirPods Pro med aktiv støydemping, som selskapet annonserte i går.

Om du har koblet til enheter med Apples H1-brikke, som 2. generasjon AirPods eller AirPods Pro, kan taleassistenten Siri dessuten lese opp meldinger for deg i det du mottar dem samt sende svar tilbake. Hendig om du har hendene fulle, trener eller kjører bil.

59 nye emojier, hver enkelt med flere valg for hudfarge er også på plass.

Den kanskje viktigste oppdateringen er imidlertid at Apple fra og med iOS 13.2 krever at alle brukere aktivt melder seg inn i programmet deres for forbedring av taleassistenten Siri, fremfor å kreve at de melder seg ut om de ikke er interesserte.

I sommer ble det kjent hvordan flere store selskaper, blant annet Apple, hadde lyttet til kundene sine i det de hadde aktivert Siri, ofte ved å komme borti funksjonen utilsiktet. Selskapene kunne dermed høre par som hadde sex eller personer som snakket fortrolig med legen sin.

Deep Fusion er nå tilgjengelig for alle iPhone 11-modeller.
Apple

Slik oppdaterer du

Som alltid vil du motta den nyeste oppdateringen ved å plugge iPhonen eller iPaden din i lader over natten. Om du ikke har aktivert auto-oppdatering kan du finne oppdateringen i Innstillinger » Generelt » Oppdatering.

Også iPad OS 13.2 og tvOS 13.2 er nå tilgjengelig for nedlasting.

Fikk du med deg disse?

Les også
Oppdaget hemmelig kontakt i Apple TV
annonse

Les også