Tek.no

Nyhet

Nå er prisen på Polestar 2 klar

Stein Jarle Olsen, Tek.no
24 Sept 2019 16:13

469.000 kroner inkludert levering, er prisen på Volvo-eide Polestars første elbil Polestar 2. Med den prisen går de rett i strupen på konkurrende Tesla Model 3, akkurat som de hadde varslet tidligere.

Produsenten har i det stille lansert prisen i bilkonfiguratoren på egen nettside. Det var Dinside som meldte om saken først.

Prisen kommer i god tid før Polestar skal åpne sitt første «Space» i Oslo i oktober, slik vi ble fortalt på bilmessen i Frankfurt nylig.

Launch Edition

Skjermdump

For 469.000 kroner får du en såkalt «Launch Edition» med «Long Range»-batteripakke på 78 kilowattimer, som igjen skal gi en rekkevidde på rundt 500 kilometer etter WLTP-standarden. Du får firhjulsdrift levert av to motorer på 150 kilowatt hver, og 660 Nm dreiemoment.

Eventuelle tillegg i prisen for Performance-pakke, skinninteriør og lakkvarianter er foreløpig ikke på plass i konfiguratoren.

Polestar har tidligere kommunisert at Polestar 2 vil komme til å starte på 39.900 euro, altså rundt 400.000 kroner. Overfor Dinside sier norgessjef Alexander Hørthe at flere versjoner vil komme på et senere tidspunkt, og at den kommuniserte startprisen står fast.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Starter levering i mai

Da Polestar lanserte Polestar 2, pekte de ut Tesla Model 3 som en hovedutfordrer. De to bilene har også rimelig like spesifikasjoner, både når det gjelder batteristørrelse, rekkevidde og 0-100-tid, i alle fall om vi holder Performance-versjonen av Model 3 utenom.

Tesla Model 3 i Long Range-versjon har for eksempel en oppgitt rekkevidde på 560 kilometer WLTP og en pris på 459.900 kroner pluss levering.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

De første leveringene av Polestar 2 skal starte i mai 2020, ifølge Polestar. En plass i køen krever et depositum på 10.000 kroner, men hvor mange reservasjoner Polestar foreløpig har, har de ikke ønsket å oppgi.

Flere reservasjonsholdere har imidlertid meldt om at de har blitt svært skeptiske når de har sett kønummeret sitt, som skal ha vært sekssifret. Polestar-sjef Thomas Ingenlath sa til oss i Frankfurt at de så for seg å produsere «langt under» 50.000 biler neste år.

4. - 6. oktober skal bilen for øvrig vises frem på Skur 2 i Stavanger, 10. - 12. oktober i Grieghallen i Bergen og 19. - 21. oktober på Tapperiet på Dahls i Trondheim.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
annonse