Tek.no

Nyhet

Lekket reklameplakat avslører Huawei Mate 30 Pro

Dette skal være Huaweis kommende toppmodell.

27 Aug 2019 15:27

Én av høstens mest spennende mobillanseringer er Huaweis nye Mate 30 Pro som er ventet å komme i løpet av september. Det har vært mange rykter rundt telefonen, men nå melder Gsmarena.com at en reklameplakat for telefonen har lekket på den kinesiske Weibo-tjenesten.

Bildet viser både forsiden og baksiden med den litt eiendommelige kameraplasseringen vi har sett antydninger til i tidligere rykter. Kameraet ser imidlertid ikke helt ut som noen lekkasjer har vist tidligere. Noen tidligere bilder har nemlig vist at to og to av de fire objektivene på baksiden har sittet helt inntil hverandre.

Litt annerledes enn tidligere rykter

I stedet er det et forholdsvis kvadratisk oppsett plassert innenfor en sirkel uten ytterligere merking. Flere av bildene så langt har hvite streker mellom kameralinsene i det svarte feltet.

Til venstre for kameraene er det tilsynelatende blits og en sensor. Formodentlig har den også flere sensorer i det svarte feltet som huser kameraene.

På tidligere bilder har det forøvrig sett ut som mobilen bare skal få tre kameraer, mens den tredje sirkelen var en blits eller et fotolys. Nå spekuleres det i stedet i at det kan være et ekstra Time of Flight-kamera (ToF) som kan fange 3D-informasjon til bruk for utvidet virkelighet og 3D-skanning.

Denne egenskapen har også dagens P30 Pro, men der er ToF-sensoren plassert utenfor selve kamerafeltet der de andre linsene sitter.

Kraftig oppgradert kamera

Hvis resten matcher det vi har blitt kjent med i P30 Pro vil ett av øynene være et zoom-kamera, et annet en vanlig vidvinkel og til sist en ultravidvinkel.

Huawei skal ha oppgradert kameraene kraftig i Mate 30-serien. Her snakkes det om en hovedsensor på 1/1.55 tomme. – eller 1,63 centimeter i diagonalen. Det er vesentlig større enn hovedsensoren i P30 Pro som var på 1/1.7 tomme. Men Mate 30 Pro har også en sensor på denne størrelsen – den sitter under vidvinkelkameraet, hevdes det.

Den siste skal være 5x-zoomkameraet som vi kjenner fra P30 Pro i dag. Oppløsningene vil være henholdsvis 40, 40 og 8 megapiksler i de tre kameraene. ToF-kameraet vil normalt ikke bli brukt til vanlig fotografering, men assistere de andre kameraenes funksjoner.

Lanseres antageligvis 19. september

De siste ryktene vil ha det til at Huawei lanserer Mate 30 Pro den 19. september, en drøy uke etter at Apple er ventet å lansere sine nye iPhoner den 10. september.

Den kinesiske mobilprodusenten er for tiden også midtpunkt i en langvarig krangel mellom USA og Kinas to sterke menn, Donald Trump og Xi Jinping. Begge har hevet tollsatsene gang på gang i reaksjon mot hverandre, og USA har i tillegg plassert Huawei på en liste over selskaper som ikke får handle med amerikanske selskaper.

For en tid tilbake så det ut som det skulle lysne for Huawei, da Donald Trump sa at de ville tillate handel med vanlige teknologiprodukter som ikke utgjorde en sikkerhetstrussel. Senere ble det sagt at det betød at de kunne søke dispensasjoner fra handelsforbudet.

Så langt har ikke disse dispensasjonene blitt gitt. I stedet er den opprinnelige, tre måneder lange dispensasjonen som gikk ut 19. august forlenget med ytterligere tre måneder.

annonse

Les også