Til hovedinnhold

Nei, Mac Pro er ikke et godt rivjern

Selvfølgelig måtte noen prøve.

Jo da, den skjærer osten godt, men alt blir sittende fast.
Skjermdump, iFixit

Da Apples proffmaskin Mac Pro først ble vist frem i sommer tok det ikke lang tid før noen påpekte at designet minnet litt om et rivjern.

Det sirkulære mønsteret på fremsiden av kabinettet, som er ment som avanserte luftehull, kunne tross alt se ut som de skarpe hullene du finner i det vanlige skjæreredskapet.

Ser du likheten?

Nå som Mac Pro er lansert har vi endelig fått fasitsvaret på om den svindyre maskinen kan fungere som rivjern i nødstilfeller.

Gjengen bak reparasjonsnettstedet iFixit kjøpte inn en Mac Pro, og blant tingene de testet ut var hvor godt kabinettet fungerte til å rive ost.

Resultatet kan du se under selv (osten kommer inn rundt 13:20)

Det kan vel sies at kabinettet gjør en god jobb med å skjære inn i osten takket være de skarpe aluminiumskantene. Men i stedet for at den oppskårne osten falt ned på fjølen under, ble den i stedet sittende fast i kabinettet.

– Dette er altså ikke et godt rivjern, konkluderer personen i videoen.

Hun beklager samtidig til kollegaene som må vaske kabinettet for å lage flere videoer i ettertid.

Pen maskin

Osteeksperimentet var bare en del av en lengre video iFixit-gjengen publiserte, hvor hovedfokuset var på å bare åpne opp maskinen og ta en titt på designet og komponentene på innsiden.

De gir Apple mye skryt for det rene og pene designet, og all den romslige plassen på innsiden. Det ser tilsynelatende veldig lett ut å koble til flere komponenter, som RAM og PCIe-kort, selv om de påpeker at hvis man vil utvide med mer SSD-lagring er man nødt til å kontakte Apple. Helt fritt frem er det altså ikke, slik vi er vant til fra PC-verdenen.

annonse