Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Motorola er klar med tredje generasjons Razr-brettemobil

Til dels store oppgraderinger i 2022-modellen.

Nye Moto Razr 2022 ofrer litt av retrodesignet for å få plass til en større skjerm, større batteri og en ekte flaggskipsprosessor, blant annet.

Motorolas Razr 5G var en artig liten klappmobil med tydelige nikk til Motorolas tidlig-2000-talls-modeller, og nå er oppfølgeren klar, melder Engadget.

I motsetning til forgjengerne får Razr 2022 ekte flaggskips-prosessor i form av Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1 - en prosessor vi også så i Asus’ briljante Zenfone 9 og i Samsungs nye Z Fold 4 og Z Flip 4.

I tillegg får du enten 8 eller 12 GB RAM og inntil 512 GB lagring, og batteriet er dessuten økt fra forgjengerens magre 2700 mAh til mer spiselige 3500 mAh - selv om det skal sies at vi opplevde at det lille batteriet likevel ga rimelig ålreit brukstid.

Moto Razr 2022.

Nytt design

Motorola har eliminert den kurvede «haka» på telefonen og erstattet den med en mer firkantig form når telefonen er slått sammen. Det betyr i praksis at de tydelige designtrekkene fra Razr-modellen fra 2004 er borte, men du får til gjengjeld mer skjerm og smalere rammer rundt.

I stedet for skjermleppe på innsiden får du nå et lite kikkhullskamera, og hengselen skal være ny og gi en mindre merkbar «brett» i skjermen når telefonen er klappet opp. Selve hovedskjermen måler 6,7 tommer - opp fra 6,2 tommer på forgjengeren - og har en ekstra høy full HD-oppløsning (FHD+) og oppfriskningsrate på gode 144 Hz, i tillegg til HDR10+-støtte. Forgjengeren hadde bare «vanlig» 60 Hz-skjerm.

Forgjengeren Moto Razr 5G.

Utvendig sitter en 2,7 tommers OLED-skjerm. Om den fungerer slik forgjengeren gjorde kan du i praksis kjøre ganske mange apper også på den, men hvorvidt de fungerer godt avhenger i praksis av hvordan grensesnittet er tilpasset en så liten skjerm.

«Mange apper fungerer fint. Å besvare en tekstmelding fra en lukket Razr 5G går helt fint. Å styre musikken i Spotify likeså. Det er fullt mulig å se YouTube på utsiden av telefonen. Men avanserte spill vil naturligvis ikke gi så mye mening på en så liten skjerm, og Chrome er et opplagt unntak å nevne som rett og slett ikke virker på ytterskjermen», skrev vår tester om forrige modell.

Ekstra kamera

Nye Razr har også fått et ekstra ultravidvinkelkamera på 13 megapiksler utvendig, i tillegg til det optisk stabiliserte hovedkameraet på 50 megapiksler og selfiekameraet på 32 megapiksler. Vekten er på 200 gram, som er 13 gram mer enn nevnte Galaxy Z Flip 4, som har en liknende formfaktor.

Nye Razr 2022 lanseres foreløpig i Kina, med priser fra 5999 til 7299 kinesiske renminbi (mellom cirka 8500 og 10.300 kroner). Motorola har gjerne for vane å slippe modellene sine i resten av verden en liten stund etter kinesisk lansering.

Forgjengeren kostet til sammenlikning 15.990 kroner da den ble lansert i Norge.

Motorola Razr 2022
Motorola Razr 2022
annonse