Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nå kan du se YouTube på Apple Watch

Mer artig enn praktisk.

Å strømme YouTube-videoer til Apple Watch høres nok artigere ut enn det er praktisk.

Apple Watch har gjennom årene bevist at det kan være superpraktisk å kontrollere saker og ting rett fra håndleddet fremfor telefonen. Som å skifte låt, svare på samtaler eller bare se hva klokka er!

Men, å se video har kanskje ikke vært noe mange har savnet å gjøre på den bitte lille skjermen dens. Nå har du likevel fått valget. En ny gratisapp lar deg nemlig se YouTube-videoer på Apple Watch.

Appen heter WatchTube, og i praksis strømmer den videoer til klokkeskjermen via iPhone.

Den lastes ned direkte fra AppStore på klokka, og gir deg tilgang til hele YouTube-biblioteket uten noen form for oppsett eller registrering.

Bitte liten video, eller mist innhold

Vi testet appen, og mens det var enkelt å få det hele til å fungere og kvaliteten på selve videostrømmen var grei nok, må det presiseres at det ikke gir den beste opplevelsen å glane på videoer på den knøttlille klokkeskjermen.

Særlig skyldes det at videoer flest er lastet opp i bredskjermformat, mens klokkeskjermen er kvadratisk. Resultatet blir videoer med massive svarte striper oppe og nede.

For å utnytte skjermen bedre kan du dobbelttappe på skjermen for å zoome inn på videoen, men da mister du mye informasjon i kantene av bildet.

Dobbelttrykk på skjermen for å zoome inn. Du mister imidlertid mye innhold fra kantene.

Du kan spole med «skruknotten» på siden av klokka, men ettersom videostrømmen bruker en stund både på å starte og å hente seg inn etter spoling er det ikke sikkert du vil tøyse for mye med en video som spiller av.

Appen er nok først og fremst laget for å vise hva som er teknisk mulig, og om noen finner et veldig praktisk bruksområde for den er det vel bare en bonus.

Enkelte redaksjonsmedlemmer er allerede enige om at appen er redningen når du er på do og har glemt mobilen i stua.

Bare lokale favoritter

WatchTube er ikke laget av YouTube selv, og du kan ikke logge inn på YouTube-kontoen din via appen. Dermed må du klare deg uten kanallisten din og de personlige anbefalingene du kjenner fra appen eller nettleseren.

Du kan heldigvis søke etter kanaler og videoer med diktering, eller i Apple Watch Series 7 sitt tilfelle: med tastatur. Du kan også stjernemerke innhold eller kanaler for å bygge opp et lokalt bibliotek med favorittvideoer.

I tillegg til en egen bibliotekfane har appen tre andre kategorier: hjemskjermen der videoer som trender dukker opp, søk og innstillinger.

Apple Watch series 7
Apple Watch series 7
annonse