Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nintendo oppgraderer Switch med OLED-skjerm

Nintendo Switch får OLED-skjerm og større lagring.

Nintendo slapp i dag sin lenge beryktede oppgradering til Nintendo Switch, men oppgraderingene var kanskje ikke så store som mange hadde håpet på.

Hovednyheten? En litt større skjerm på 7 tommer (opp fra 6,2 tommer) og med OLED-teknologi. Ryktene hadde på forhånd pekt på at en ny Switch-modell ville støtte 4K-oppløsning takket være en ny Nvidia-brikke ombord, men det er altså ikke tilfelle - i alle fall ikke for denne utgaven.

Den innebygde skjermen kommer fortsatt kun med 720p-oppløsning, og konsollen kan fortsatt «bare» levere 1080p-oppløsning til TV når den står i dockingstasjonen.

Mer lagring

Den innvendige lagringen er oppgradert fra 32 til 64 GB, og dockingstasjonen er oppgradert med ethernet-port. Selve Switch-konsollen skal også ha fått bedre høyttalere.

Batteritiden på ni timer skal være den samme, men med litt større skjerm er vekten på nye Switch økt med noen gram fra forgjengeren - fra rundt 290 til 320 gram. De originale Joy-Con-kontrollerne vil naturligvis fungere med den oppgraderte Switch-versjonen, og den nye dockingstasjonen skal også kunne fungere med både den nye og den gamle Switch.

Dockingstasjonen har fått ethernet-port for kablet internett.

Får vi en Switch Pro?

Ryktene har lenge pekt på en såkalt Nintendo Switch Pro som altså etter sigende skal kunne levere et 4K-bilde til TV-en når den står i dockingstasjonen.

Hvorvidt ryktene hadde feil og dette er alt vi får av Switch-nyheter i år gjenstår fortsatt å se, men det er naturligvis også mulig at en Switch Pro - eller hva navnet blir - ser dagens lys etter hvert.

Nye Switch skal komme i salg 8. oktober, og vil koste 350 dollar. Vi har foreløpig ikke norske priser, men rundt 4000 kroner vil neppe være et dårlig estimat.

annonse