Nyhet

Nintendo oppgraderer Switch med OLED-skjerm

Nintendo Switch får OLED-skjerm og større lagring.

Nintendo slapp i dag sin lenge beryktede oppgradering til Nintendo Switch, men oppgraderingene var kanskje ikke så store som mange hadde håpet på.

Hovednyheten? En litt større skjerm på 7 tommer (opp fra 6,2 tommer) og med OLED-teknologi. Ryktene hadde på forhånd pekt på at en ny Switch-modell ville støtte 4K-oppløsning takket være en ny Nvidia-brikke ombord, men det er altså ikke tilfelle - i alle fall ikke for denne utgaven.

Den innebygde skjermen kommer fortsatt kun med 720p-oppløsning, og konsollen kan fortsatt «bare» levere 1080p-oppløsning til TV når den står i dockingstasjonen.

Mer lagring

Den innvendige lagringen er oppgradert fra 32 til 64 GB, og dockingstasjonen er oppgradert med ethernet-port. Selve Switch-konsollen skal også ha fått bedre høyttalere.

Batteritiden på ni timer skal være den samme, men med litt større skjerm er vekten på nye Switch økt med noen gram fra forgjengeren - fra rundt 290 til 320 gram. De originale Joy-Con-kontrollerne vil naturligvis fungere med den oppgraderte Switch-versjonen, og den nye dockingstasjonen skal også kunne fungere med både den nye og den gamle Switch.

Dockingstasjonen har fått ethernet-port for kablet internett.

Får vi en Switch Pro?

Ryktene har lenge pekt på en såkalt Nintendo Switch Pro som altså etter sigende skal kunne levere et 4K-bilde til TV-en når den står i dockingstasjonen.

Hvorvidt ryktene hadde feil og dette er alt vi får av Switch-nyheter i år gjenstår fortsatt å se, men det er naturligvis også mulig at en Switch Pro - eller hva navnet blir - ser dagens lys etter hvert.

Nye Switch skal komme i salg 8. oktober, og vil koste 350 dollar. Vi har foreløpig ikke norske priser, men rundt 4000 kroner vil neppe være et dårlig estimat.

Nintendo Switch (2021)
annonse