Til hovedinnhold

Vil forby «GTA»

Voldelige spill får skylden for kriminalitetsbølge i Chicago.

Mike Blake / X00030

Marcus Evans Jr., som sitter i Representantenes hus i staten Illinois, mener voldelige spill, som «Grand Theft Auto»-serien, skal ha noe av skylden for statens økning i biltyveri og drap.

Nå prøver Evans, som representerer demokratene, å få igjennom en lov som forbyr salg av spill som viser «fysisk vold», inkludert «biltyveri med fører eller passasjer til stede.»

Den fulle definisjonen av denne typen spill er ifølge lovforslaget dette:

«Hvor spilleren kontrollerer en karakter i spillet som oppmuntres til vold mot mennesker, og hvor spilleren dreper eller forårsaker alvorlige fysiske eller psykiske skader hos andre mennesker eller dyr».

– Loven vil forby salg av disse spillene som promoterer de ulovlige aktivitetene vi lider av i byene våre, sier Evans ifølge medier som The Chicago Sun Times.

Forslaget er ment å erstatte en allerede eksisterende lov, som sier at det ikke er lov å selge disse spillene til mindreårige. Det ble sendt inn på fredag, men har enda ikke blitt stemt over.

I januar ble det etterforsket 51 drap i Chicago, som er det høyeste tallet på fire år. I tillegg ble det rapportert 218 biltyveri. I det tempoet vil man lande på omtrent 2600 saker i 2021, som er en dobling fra 2019.

annonse