Fildelere får beholde nettet

Både Frankrike og Storbritannia har enten bestemt eller vurderer å kutte nett-tilgangen til brukere som viser seg å drive med ulovlig fildeling.

EU har nå sagt nei til blokkering av nett-tilgangen for brukere som mistenkes for denne typen virksomhet.

Forbrukerrådet er i denne anledningen i en pressemelding uttalt at de mener avgjørelsen er en viktig seier for forbrukerne.

– Presset fra en samlet forbrukerstand i Europa har åpenbart gitt resultater. Opphavsretten skal respekteres, men spørsmål om lovbrudd skal vurderes av domstolene alene, sier Hans Marius Graasvold i pressemeldingen.

Videre mener forbrukerorganisasjonene at det å kutte nettforbindelsen er et så alvorlig inngrep, at det ikke under noen omstendighet er proporsjonalt med det påståtte lovbruddet.

– Forbrukerrådet ønsker å samarbeide med rettighetshaverne og nettleverandørene om løsninger som sikrer både forbrukerens rettssikkerhet og nettleverandørenes og opphavsmennenes interesser, sier Graasvold.

Unge Venstre er også veldig glade for at EU nå sier et klart nei til utestenging av fildelere.

– Fildeling er kommet for å bli. Hvis man skulle utestengt fildelere ville over 90 prosent av norsk ungdom vært uten nettilgang. Det er veldig problematisk med lovverk som kriminaliserer en så stor andel av norsk ungdom. Vi må heller ha løsninger som tillater fri fildeling og gir en kompensasjon til åndsverkskaperne, sier Anne Solsvik, leder i Unge Venstre.

(Kilde: Adressa.no)

Les også
Italia blokkerer Pirate Bay
Les også
Frankrike godkjenner nettblokkering
Les også
Norsk dokumentar om fildeling
Les også
Krever 78 millioner av The Pirate Bay
Les også
Forslag mot pirater nedstemt
Les også
Pirater mister nett-tilgang?
annonse