Tek.no

Nyhet

Vil ha mobil i skolen

Marius S Eltervåg
29 Juni 2005 18:49

Mobilbruk på skolen har vært et hett tema de siste årene, der synspunktene har vært mildt sagt splittede. Alt fra snikfotografering i garderoben etter svømmetimen til juksing på prøver ved hjelp av tekstmeldinger har vært tatt opp.

Nå er det endelig noen som fokuserer på det positive med mobiltelefonens stadig økende bruksområder.

Vil dele ut mobiltelefoner
Sosialistisk Venstreparti går nå nemlig inn for å dele ut klassesett med mobiltelefoner til elever i grunnskolen, slik at disse kan lære å bruke mobiltelefonen som et verktøy i undervisningen. Samtidig skal skolene få ansvaret for å lære elevene varsomhet og kritisk bruk av mobiltelefonen.

En annen fordel med å dele ut mobiltelefoner til elever i grunnskolen er at man minsker problemene som oppstår hvis man er den eneste i klassen uten mobiltelefon, noe som raskt fører til mobbing og misunnelse. Mobiltelefonen har tross alt blitt statussymbol nummer én blant store grupper av unge.

Ikke alle tror på mobil undervisning
Det er imidlertid ikke alle som har den samme holdningen til mobiltelefoner som SV. For eksempel innførte nettopp Fauske kommune forbud mot å i det hele tatt ha med seg mobiltelefon på alle skolene i kommunen. Denne regelen vil bli gjeldende allerede fra høsten av.

Om kommunen fortsatt vil stå for forbudet hvis SVs forslag kommer igjennom er uvisst, men vi vil tro det er bedre måter å buktes med problemene på enn å late som om de ikke finnes.

(Kilder: VG, Stavanger Aftenblad)

Les også
Dårlig nytt for tyver
Les også
Stresser uten mobil
Les også
Mobile pøbelstreker
annonse

Les også