Nyhet

VIA lanserer ultraportabel

VIAs Openbook mini-note reference design. (Foto: VIA)

Ultraportable PC-er er i vinden for tiden, og VIA lar ikke sjansen gå fra seg. Derfor har selskapet nå lansert sin egen ultraportable maskin med det klingende navnet Openbook mini-note reference design.

Den nye maskinen bygger på Vias Nanobook reference design, som ble lansert i fjor. Openbook-maskinen bygger på VIAs C7-M prosessor, og har det nye VX800-brikkesettet integrert. C7-M-prosessoren byr på klokkefrekvenser fra 1,0 til 1,6 GHz, med en TDP på beskjedne 3,5 Watt.

Skjermen er 8,9 tommer stor, og stiller til start med en oppløsning på 1024 x 600 piksler. Openbook mini-note reference design har blant annet tre USB-porter, et to megapikslers webkamera, støtte for WLAN og Bluetooth. Ønsker du det, kan du også få maskinen med Wimax og HSDPA. Utvalget av lagringsenheter omfatter både HDD og SSD.

Det spesielle med VIAs nye bærbare er at andre produsenter får full tilgang til de tekniske skissene til maskinen, slik at de kan utvikle egne maskiner basert på VIAs tegninger.

Batterilevetiden er oppgitt til 3 timer. Rent størrelsesmessig havner krabaten på 240 mm i lengde, 175 mm bredde og en høyde på 36,2 mm. Hele saken veier inn på omtrent 1 kg.

Openbook skal være kompatibel med Windows Vista Home Basic og XP samt Linux. Maskinen kommer i salg senere i år. Prisene er foreløpig noe i det blå, men de vil sannsynligvis havne på mellom 400 og 600 USD, alt etter spesifikasjoner.

(Kilde: VIA)

Les også
Dell med Eee-lignende PC
Les også
Enda en Eee-konkurrent
Les også
Dell vil lansere lavkost-bærbar
Les også
Eee-liten ultraportabel
annonse