Gir 100 timer musikk på én lading

At mobiltelefonen overtar for mp3-spilleren er et faktum. Men med det følger også dårligere batterilevetid, i og med at alle mobilfunksjonene bruker av samme batteri som mp3-spilleren. Dette problemet mener Cambridge Silicon Radio nå å ha funnet en løsning rundt.

Selskapet har nemlig utviklet en brikke spesielt tiltenkt musikktelefoner, som skal gi mindre strømforbruk og spare plass sammenlignet med andre lydbrikker på markedet.

– Mp3 tar for mye energi

– Brukerne ønsker mp3, men bruker det ikke fordi energibruken er for stor. Musicore1 tar dette for seg med lavt energiforbruk og høy lydkvalitet, og opp til 100 timers batterilevetid, sier visedirektør i CSR sin mobilavdeling i en pressemelding.

I pressemeldingen hevder selskapet at dagens løsninger der prosessoren i telefonen løser alle lydoppgaver, ikke er effektiv nok, og etterlyser dedikerte løsninger for lyd, både av kvalitets- og energihensyn.

Gjennom en rekke forenklinger i brikkestrukturen og samling av alt av relaterte teknologier, som Bluetooth, skal Musicore1 gjøre dedikerte musikkbrikker opp til 75 prosent billigere.

Bedre lydkvalitet

I tillegg til dramatisk kutt i pris og strømforbruk, mener CSR at Musicore1 vil gi langt bedre lydkvalitet enn på dagens telefoner. Musicore1 skal gi visse lydforbedringer under avspilling, men også en betydelig forbedring i lydkvalitet i samtaler. Dette gjør det aktuelt å putte dedikerte lydbrikker i de fleste telefoner, mener CSR.

Mobilprodusenter kan få tak i den nye brikken fra og med september i år.

(Kilde: TMC, Coolest-gadgets, Cambridge Silicon Radio)

Les også
Portapro i flere farger
Les også
Telenor lanserer musikklubber
Les også
Gir deg surround på telefonen
Les også
Nå kommer Iriver-mobilen
annonse