Nyhet

Nokia skal lansere 40 "miljøtelefoner"

Nedbrytbare deksler, resirkulerbare batterier og færre miljøgifter og mer energieffektive mobiltilbehør. Dette er ingrediensene Nokia skal koke suppe på når selskapet nå skal bli mer miljøvennlig.

Se også Greenpeace sin liste over miljøverstinger >>

40 miljøtelefoner

I et intervju med avisen India Business Standard kan sjefen for Nokia India, D Shivakumar, fortelle om planene, som skal dekke de 40 neste telefonene Nokia planlegger å lansere.

– Vi skal bruke biologisk nedbrytbare deksler og resirkulerbare batterier i alle våre kommende telefoner. Vi har allerede sluttet å bruke PVC i telefonene våre, sier Shivakumar til Business Standard.

Mobiltelefonen er i ferd med å bli en voldsom miljøtrussel, med flere hundre millioner telefoner som tas ut av bruk årlig. Hver telefon har små mengder med kadmium, litium, og i tilfeller PVC - alle miljøgifter som kan gjøre stor skade på miljøet dersom antallet telefoner er stort nok.

Ifølge Shivakumar er Nokia 3110 Classic et godt eksempel på selskapets miljøbevissthet. Ifølge Nokia er denne telefonen 65 prosent resirkulerbar.

Les også: – Nokia og Motorola er miljø-løgnere

Skal bruke mindre strøm

Et annet tiltak er å få mobilladerne til å bruke mindre strøm. Planen er å redusere strømforbruket med 50 prosent på to år.

I tillegg skal Nokia nå vurdere muligheten for å legge ved en allerede frankert plastpose som kunden kan sende den gamle telefonen inn i - og på den måten gjøre det lettere å resirkulere eldre telefoner. Denne løsningen finnes allerede hos Nokia i USA. Men effekten vil være langt større i India ettersom Nokia her har 70 prosent markedsandel, og det i verdens andre største mobilmarked.

(Kilder: India Business Standard, Cellular-News)

Les også
Sony Ericsson lanserer miljømobiler
Les også
Skuffet over Greenpeace
Les også
Nokia viser fremtiden
Les også
Nokia lager søppelmobil
Les også
Nokia lanserer "miljømobil"
annonse