Tek.no

Nyhet

Tilbyr gratis nettverksopplæring

12 Nov 2008 08:30

Det er liten tvil om at det er lett å gå seg vill i nettverksjungelen, selv for profesjonelle. Samtidig er det et økende behov for nettverkskunnskap også for hjemmebrukere og i småbedrifter.

SMC forsøker nå å slå minst to fluer i en smekk og tilbyr en ny læringsportal, SMC Networks Academy, som skal gi både grunnleggende og mer avansert kunnskap innen datanettverk. Portalen er gratis å bruke for alle som registrerer seg, og gir en personlig innlogging til kurset.

Programmet tilbyr ulike nivåer av nettverksopplæring. Begynnernivået skal gi en forståelse for grunnleggende nettverkskonsepter og -terminologi, som for eksempel OSI-modellen og TCP/IP-protokollene.

Mellomnivået gir opplæring i blant annet trådløse nettverk, ip-telefoni, svitsjing og bredbåndsrutere, mens det avanserte nivået skal lære bort sikkerhet, rutingprotokoller, virtuelle nettverk, trafikkprioritering, og mye annet. Man kan hoppe over leksjoner for emner man allerede kjenner, og hoppe fram og tilbake mellom emnene som man vil.

Leksjonene er tilgjengelig på engelsk, spansk, fransk og tysk. I tillegg tilbys en utfyllende engelsk ordliste med nettverksbegreper.

Dersom man består en 40-minutters prøve på slutten av opplæringen får man ifølge pressemeldingen et SMC Networking Graduate-sertifikat som bekrefter at man er i stand til å designe tilpassede nettverksløsninger basert på SMCs produkter og teknologier.

(Kilde: SMC)

Les også
Fujitsu Siemens Scaleo Home Server 1900
Les også
Knekker Wifi-kryptering med GPU
Les også
Ruter-nytt fra Asus
Les også
Anmeldes for trådløst nettverk
Les også
Nettverk i alle former
annonse