Til hovedinnhold

Ny Android-mobil fra HTC

HTC har lansert en ny Android-telefon. Android er det Linux-baserte mobiloperativsystemet utviklet av Google, og har så langt bare vært å finne i én eneste telefon, HTC G1. Den nye telefonen har fått navnet HTC Magic, og skal selges gjennom operatøren Vodafone.

Les også: Sniktitt på HTC G1 »

En av de største forskjellene fra G1, er at Magic ikke har et fysisk tastatur. Den er dermed noe tynnere enn G1. Ellers er de to telefonene spesifisert ganske likt. Det betyr at Magic har en 3,2 tommers trykkskjerm, super-3G og Wi-fi for rask internettilgang, og GPS for navigasjon.

Kameraet sitter på baksiden, og mangler blits.

Tar opp video

Telefonen har trykkskjerm.

Kameraet på baksiden av telefonen tar bilder i 3,2 megapikslers oppløsning, og tar - i motsetning til G1 - opp video.

Det er støtte for e-post via både Gmail, IMAP og POP3. Du kan også chatte med Google Talk. Magic har utgang for 3,5 mm minijack slik at du kan koble til egne hodesett uten overgang.

Batterilevetiden er oppgitt til 7,5 timer tale i GSM-nettet og 6,6 timer i 3G-nettet.

Prisen er ikke kjent, men det er helt sikkert at Magic ikke kommer til Norge. Den skal selges gjennom operatøren Vodafone i Storbritannia, Spania, Tyskland og Frankrike.

Lignende mobil til Norge?

Telefonen lekket for øvrig ut i forkant av messen. Det ble også en Android-mobil kjent som "Hero". Det antas at "Hero" er HTCs Android-telefon for markeder de ikke har inngått avtale med operatører, og at det er denne telefonen som vil dukke opp i Norge. Det er sannsynlig at spesifikasjonene blir de samme som på Magic.

(Kilde: Pressemelding, androidauthority.com, engadget.com)

annonse