Tek.no

Nyhet

Asus vil levere Linux likevel

27 Nov 2008 10:30

Få saker publisert på hardware.no har skapt så mange tilbakemeldinger på så kort tid, som saken vi skrev i går om at Asus hadde planlagt å kutte ut produksjonen av Linux-baserte bærbare PC-er. (Les denne her).

Vel, slapp av kjære lesere, for nå har Asus sluppet en pressemelding som sier det strake motsatte. De vil fortsette å levere PC-er med Linux. De vil ikke stoppe leveransen av Asus Eee PC 701 og 901 med Linux, og de vil også lansere nye modeller med dette operativsystemet.

I pressemeldingen sier de at den mye omtalte S101-modellen kommer i en egen utgave til våren 2009, S101-LX, med Linux forhåndsinstallert, og 901 vil da også få sin egen utgave, 901-LX. Spesifikasjonene er enda ikke kjent, men vil nok ikke være så veldig forskjellige fra Windows-utgaven.

Eee PC 1000H ser det derimot ikke ut til at Asus har planer om å levere med Linux.

Hvordan denne misforståelsen oppstod, står det ingenting om i pressemeldingen, men det viktigste, som Asus sier, er at vi alle kan være trygge på at de vil fortsette leveransen av Linux-baserte nett-PC-er.

Vi vil med andre ord fremdeles ha muligheten til å velge en billigere versjon av flere av nett-PC-ene til Asus, med Linux installert i stedet for Windows XP. Hurra for valgfrihet!

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Ber Intel løsne på Atom-restriksjoner
Les også
Acer og Asus i tet
Les også
Extended Update Support for RHEL
Les også
Opensuse 11.1 denne uken
Les også
Linux-kjernen får bedre dataintegritet
Les også
Linux forhåndsinstallert? Nei takk!
Les også
64 GB SSD for Eee
Les også
Asus Eee PC 901
Les også
Den viktige Eee
Les også
Eee til Norge i juni
Les også
Mini-bærbar blir bedre utstyrt
Les også
Eee blir trykkfølsom?
annonse