Til hovedinnhold

Samsung lanserer Wave

Super-AMOLED-skjerm gir svært god fargegjengivelse. Her fra telefonens hvilemodus.
Her har vi satt i gang demonstrasjonsvideoen som ligger på telefonen.

Amobil/Barcelona: Det er søndags kveld og kvelden før åpningsdagen for Mobile World Congress i Barcelona. Samsung har brukt kvelden på å lansere Wave med brask og bram.

I det som må kunne kalles en ganske heftig pressekonferanse ble den nye stoltheten presentert. Samsung lanserte tidlig i desember sine planer om å lansere et eget åpent operativsystem med navn Bada.

Samsung Wave kjører Bada, sammen med siste versjon av Samsungs eget brukergrensesnitt, Touch Wiz 3.0. Telefonen ser relativt ordinær ut på bilder.

Markedets raskeste mobilprosessor

Telefonen skal kjøre egenutviklet prosessor på 1 GHz fra Samsung, som i følge direktøren for Samsungs mobildivisjon er den raskeste mobilprosessoren på markedet i dag.

I tillegg har et annet rykte slått til. Super-AMOLED blir også å finne i Samsung Wave.

Det er ellers verdt å nevne at Wave er verdens første mobil med Bluetooth 3.0. Denne standarden gir inntil 24 Mbit overføringshastighet trådløst. Ledningens dager kan snart være talte.

Foruten dette er det meste man finner av nyheter på programvarefronten. I tillegg til Bada stiller nemlig Wave med noen mer eller mindre nyskapende funksjoner i menyen.

En innboks som samler alt av kommunikasjon på et sted, enten det dreier seg om Twitter, Myspace eller vanlig SMS og e-post, skal gjøre kommunikasjon svært enkelt.

Social Hub er hva Samsung kaller innboksen i Wave, og dette viderefører trenden vi har sett i det siste, med tungt fokus på sosiale tjenester.

- Wave står på egne bein

Samsungs applikasjonsbutikk, Samsung Apps, som lansereres i Norge i løpet av andre halvår 2010, vil stå for mye av underholdningen. Wave kommer noe tidligere enn det, nemlig i mai.

Even Amdal er salgssjef for Samsung i norden. Han forteller at Wave sannsynligvis vil stå svært godt på egne bein, selv om det tar litt tid før vi får tilgang på applikasjonsbutikken her på berget.

Vi fikk prøve Samsung Wave på lanseringen. Inntrykket vi sitter igjen med er svært godt. Den er en av de raskeste telefonene vi har hatt fingrene i så langt, og dessuten ser skjermen ut til å leve opp til superlativene fra produsenten.

Wave vil koste omtrent 4000 kroner i norske butikker når den dukker opp på forsommeren.

annonse