Tek.no

Nyhet

9 sære ting du kan bruke mobilen til

30 Okt 2006 15:23

En mobiltelefon er ikke lenger bare noe du ringer og sender SMS med. Nettstedet Telecom Asia har laget en liste på de mest oppfinnsomme programmene og tjenestene du kan bruke på mobiltelefonen din.

9. Ordbok i mobilkameraet
For japanere som sliter med engelsken kan programmet fra japanske Mediaseek redde dagen. Med programmet, som heter Camera Dictionary, kan brukeren ta bilde av et engelsk ord med mobilkamera. Deretter kan Camera Dictionary lese ordet på bildet, for så å oversette det til japansk. Skulle det være ønskelig med med informasjon, kan programmet laste ned detaljer og brukseksempler fra internett.

8. Test promillen med mobilen
LG har lenge hatt en mobiltelefon på markedet med innebygget promilletester. Men bor du i Japan, behøver du ikke ha en spesiell mobiltelefon for å sjekke promillen din.

Operatøren NTT DoCoMo har nemlig lansert en programtjeneste for sine kunder, som gjør samme nytten som LGs promillefunksjon. En liten avtagbar promilletester kan festes til telefonen, og resultatene sendes så til DoCoMos promilleprogram, som forteller deg hvordan ståa er.

7. Bilalarm på mobilen
Du er som regel ikke i nærheten av bilen din når noen bryter seg inn eller stjeler i den. Derfor har operatøren Telecom New Zealand opprettet en tjeneste som sender brukeren en SMS om noen prøver å bryte seg inn i bilen. Systemet, som heter Silent-I, kan også følge bilen via GPS og hente inn informasjon om hvor fort tyven kjører.

6. La mobilen bli spion
Føler du deg lovløs, er det ingen sak å gjøre mobiltelefonen om til en liten spionassistent. Ved hjelp av mobilprogrammet iCamCU, som vi har skrevet om tidligere, kan du få full oversikt over hva som skjer i stua di mens du er ute. Det eneste du trenger å gjøre er å plassere mobilen med telefonens kamera ut i rommet og starte programmet. Deretter kan du få tilsendt både lydopptak, MMS-bilder og videosnutter fra telefonen i stua. Naturlig nok må du ha en ekstra mobiltelefon du kan motta bildene og snuttene på.

(Bilde: Uranium-Jeans)

5. Send SMS til klærne dine
Mobiltelefoner er for lengst blitt et moteobjekt. For deg som vil gå lengre enn å smykke ut telefonen med pynt og dilldall, finnes SMS-klærne til Uranium-Jeans.

Uranium-Jeans lager nemlig klær med små skjermer på, som kan vise små stykker med tekst. Tekstbitene kan du enten laste ned fra Uranium-Jeans' nettsider eller sende via SMS. Du kan lese mer på Uranium-Jeans' nettsider.

4. Sjekk halal-maten din
At maten er laget på Halal-vis er viktikg for muslimer. For muslimer i Malaysia som vil dobbeltsjekke om maten de kjøper er Halal-mat, finnes det en spesiell SMS-tjeneste utviklet av det islamske departementet for utvikling i Malaysia.

Brukere kan ganske enkelt taste inn ordet "halal" i tillegg til tallene i strekkoden til en matvare, og sende til et spesialnummer. Straks får de en SMS tilbake som forteller om matvaren er halal-mat eller ikke.

3. Analysér samtalepartneren din
Ikke alle er til å stole på. Derfor har sørkoreanske KTF laget en mobiltjeneste som heter Truthful Calls. Denne tjenesten analyserer stemmen til den du prater med. Når samtalen er over, får du en SMS med fyldig informasjon om samtalen du nettopp hadde.

I SMS-en finner du grafer som illustrerer troverdigheten til den du snakket med, feilaktige svar og forsøk på å bytte emne. Tjenesten kan også fortelle deg om din samtalepartners stressnivå, interessenivå, forventninger og forlegenhet.

2. Ring deg selv i fremtiden
Skal du på en date du kanskje ikke har helt lyst til å gå på? Da kan det være greit å få en helt "tilfeldig" telefonsamtale som gjør at du plutselig må gå. På nettstedet callthefuture.org kan du sette opp telefonsamtaler frem i tid. Det eneste du behøver å gjøre er å taste inn teksten du vil si i den fremtidige samtalen, i tillegg til tidspunktet du ønsker å ringe deg selv eller noen andre.

Når telefonen din en gang i fremtiden ringer, vil teksten du har tastet inn bli lest opp av en maskin. Tjenesten kan være meget praktisk hvis du er glemsk og trenger påminnelser, eller hvis du vil lure en venn med en mystisk telefonsamtale.

1. Finn spøkelsene med mobilen
Det mest oppfinnsomme og minst nyttige bruksområdet for mobiltelefoner må nok sies å være spøkelsesoppdageren fra Wiretown. Tjenesten, som ble laget i sammenheng med TV-programmet Derek Acorah's Ghost Towns, skal visstnok kunne registrere paranormal aktivitet rundt mobilbrukeren. Om tjenesten faktisk fungerer, er uvisst.

(Kilder: Telecom Asia, Uranium-Jeans)

Les også
Mobilen som føler at den er stjålet
Les også
Ukens perle: Widsets
Les også
Matguide på mobilen
annonse

Les også