Tek.no

Nyhet

Skriv med fingeren

Simen J Willgohs
10 Mai 2006 15:28

Pantech er en relativt ukjent produsent her til lands, men er kjent internasjonalt for å være tidlig ute med tekniske løsninger. Nå har selskapet laget en telefon, kalt PG2800, som du kan skrive direkte på med fingeren, og det rett på talltastene.

Løsningen er enkel. Når du skal skrive en melding, et notat eller noe i det hele tatt, så vil du få et valg om du ønsker å bruke talltastene eller skriftgjenkjenning. Om du velger skriftgjenkjenning vil du kunne skrive rett på talltastene, og telefonen vil fortløpede komme med forslag til bokstaver som ligner på det du skriver.

En av grunnene til at Pantech kommer med denne sære løsningen er at dagens skrivemåte ikke fungerer optimalt med ikke-latinske språk, som kinesisk og russisk. Mens personer som bor i latinsk-skrivende land kan enkelt kan bruke talltastene, må mobilbrukere i Kina bygge opp hvert bokstav, og dermed ha flere tastetrykk per bokstav. Med PG2800 skal kinesere og russere dermed kunne slippe det, og heller bare "tegne" bokstaven på tastaturet.

PG2800 har også en rekke andre funksjoner og muligheter å by på. I tillegg til tegngjenkjenning har telefonen en to tommer stor skjerm, et 1,3 megapikslers kamera, mp3-spiller og plass til minnekort. Telefonen er konstruert for GSM-nettet og kan dermed brukes i Norge, selv om den ikke er planlagt solgt her til lands.

Verken prisen eller ankomstdato på PG2800 er kjent, men Pantech sier de planlegger å slippe hele 31 modeller bare i år. Ikke verst for en produsent som ikke engang står på topp 5-listen over verdens største mobilprodusenter.

(Kilder: Mobilementalism)

annonse

Les også